Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Με πετροπόλεμο και χημικά οι διαδηλώσεις

Επεισόδια, χημικά, υλικές ζημιές, τραυματισμοί και συλλήψεις «σημάδεψαν» τα συλλαλητήρια για την Πρωτομαγιά, που πραγματοποιήθηκαν εν αναμονή της ανακοίνωσης των νέων μέτρων. Αντιεξουσιαστές συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας, έσπασαν αυτοκίνητα και καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, ενώ θύμα προπηλακισμών έπεσε ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Ομάδες νεαρών πέταξαν κόκκινη και μαύρη μπογιά στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου γινόταν συναυλία από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Η ένταση «μετακόμισε» στα Εξάρχεια, όπου αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες στα ΜΑΤ, που «απάντησαν» με χημικά.

Μικροεπεισόδια έγιναν και στο Σύνταγμα, όπου νεαροί συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας, που έκαναν χρήση χημικών και γκλομπς, απαντώντας σε μολότοφ, πέτρες και καδρόνια.

Τα σοβαρότερα επεισόδια έγιναν στα ανθοπωλεία της Βουλής, όταν εκπρόσωποι των συνδικάτων προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, ενώ νεαροί προπηλάκισαν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής βρήκε καταφύγιο σε παρακείμενο καφέ και αργότερα μεταφέρθηκε προληπτικά σε νοσοκομείο.

Νωρίτερα, ομάδες νεαρών προκάλεσαν φθορές στην είσοδο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σε τζάμια του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» και σε ένα βαν της ΕΡΤ, ενώ πυρπόλησαν και μια μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων της κρατικής τηλεόρασης στα Προπύλαια. Επίσης, ζημιές έχουν υποστεί καταστήματα και στάσεις λεωφορείων στην Πανεπιστημίου, την Ιπποκράτους και τη Χαριλάου Τρικούπη.

Πετροπόλεμος σημειώθηκε και στην Ομόνοια, όπου δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν σε προσαγωγές.

Στη διάρκεια των επεισοδίων πραγματοποιήθηκαν περίπου 19 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 10 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 4 τραυματισμοί, δύο αστυνομικών και δύο διαδηλωτών.

Πολυτελή αυτοκίνητα και ΑΤΜ τραπεζών μπήκαν στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη, κατά την πορεία αντιεξουσιαστών από την Καμάρα. Οι νεαροί έσπασαν με βαριοπούλες τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης όλων των τραπεζών που βρέθηκαν στο δρόμο τους, ενώ έσπασαν και έβαψαν με σπρέι πολυτελή αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...