Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

“Αντιεξουσιαστικές” σχέσεις με αλβανικά καρτέλ ναρκωτικών


Επτά άτομα που θεωρούνταν ύποπτοι για τους τρεις θανάτους στην τράπεζα Marfin συνελήφθησαν αλλά για 156 κιλά κάνναβης. Και οι 7 εντάσσονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Τους παρακολουθούσαν και τους «άκουγαν» ως ύποπτους για την δολοφονική επίθεση στο υποκατάστημα της MARFIN στις 5 Μαΐου, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι μεταξύ των οποίων και μία έγκυος γυναίκα, υποστηρίζουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο τους προέκυψε η μεταφορά 156 κιλών κάνναβης.
Και οι 7 συλληφθέντες, πέντε Έλληνες, ένας Γάλλος και μία Ρουμάνα, εντάσσονται από την αστυνομία στον αντιεξουσιαστικό χώρο με δύο από αυτούς να έχουν συλληφθεί για επεισόδια και καταστροφές, ενώ ένας ακόμη έχει δεκάδες προσαγωγές κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Αθήνα.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι ένας 40χρονος από τη Σπάρτη, οι δύο γιοι του, ηλικίας 23 και 20 χρόνων, εκ των οποίων ο πρώτος έχει συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια. Αντίστοιχη σύλληψη έχει και ο 27χρονος Γάλλος, ενώ ιδιαίτερο αστυνομικό ενδιαφέρον επιδεικνύεται για έναν 19χρονο Έλληνα, που διαμένει στον Αγ. Δημήτριο και έχει δεκάδες προσαγωγές από επεισόδια, με τους αστυνομικούς να τον θέλουν να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε καταστροφικές και εμπρηστικές επιθέσεις αντιεξουσιαστικού χαρακτήρα.
Συνελήφθησαν επίσης μία 19χρονη Ελληνίδα, μία 29χρονη Ρουμάνα, ενώ αναζητείται ένας ακόμη Αλβανός συνεργός τους. Οι συλλήψεις έγιναν από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας στη Φυλή και την Αθήνα, με τους συλληφθέντες να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών όπως και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών.
Στις 3 Ιουλίου μέλος της οργάνωσης οδηγώντας αυτοκίνητο ταξίδευσε στα Ιωάννινα και παρέλαβε 150 αυτοσχέδιες πλαστικοποιημένες συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 156 κιλών, με σκοπό να τα μεταφέρει στην Αθήνα.
Το πρωί της επόμενης μέρας στη Φυλή Αττικής εντοπίστηκαν τρία ακόμη μέλη της σπείρας να κατέχουν μέσα στο αυτοκίνητο την μεγάλη ποσότητα κάνναβης. Στη κατοχή τους καθώς και σε οικίες στη Σπάρτη και στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης: 3.948 ευρώ, δύο αυτοκίνητα, 10 κινητά τηλέφωνα, 35 κροτίδες, μία αντιασφυξιογόνος μάσκα, 8 γάντια, μία θήκη πιστολίου και ένα μεταλλικό σφυρί. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν προχθές στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...