Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ


Μια απόφαση και μια βιβλική καταστροφή ήρθαν για να μας θυμίσουν δυο βασικά πράγματα τα οποία είτε έχουμε ξεχάσει είτε μας τα έχουν.....ξεχάσει.
Το πρώτο είναι ότι ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο που δόξα το Θεό έχει την δυνατότητα να παράγει τα πάντα.
Το δεύτερο ότι η Ελλάδα μπορεί άνετα να είναι αυτάρκεις ως χώρα εξυπηρετώντας όλες τις ανάγκες των Ελλήνων.Δεν θα πούμε για τον ορυκτό πλούτο που κάποιοι θεωρούν φαντασίες....
Εχουμε τεράστια θάλασσα που ευνοεί το εμπόριο και την αλιεία,ήλιο για απεριόριστη ενέργεια, και εύφορη γη.
Ολα αυτά ήρθε να μας τα θυμίσει η βιβλική καταστροφή στην Ρωσία που μέχρι τώρα έχει καταστρέψει εκατ. εκτάσεις και έχει σκοτώσει 40 ανθρώπους.
Μέσα όμως σε αυτό τον χαλασμό μια απόφαση της Ρωσικής κυβέρνησης δείχνει την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε.
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος του έτους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την εξαγωγή σιταριού η οποία θα διοχετευθεί εξ ολοκλήρου στους πληγέντες πολίτες της.
Είναι μια απόφαση που επαναφέρει το θέμα των ελληνικών εισαγωγών και εξαγωγών στα αγροτικά προιόντα.
Μια απόφαση που θα έπρεπε να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση που στην χώρα μας επιβάλλουν τα καρτέλ,οι προσκυνημένοι κυβερνήτες και οι κανόνες της "ελεύθερης" αγοράς των Εβραιο-ευρωπαίων γραφειοκρατών.
Είναι η στάση που θα έπρεπε να ακολουθεί η καθε χώρα ώστε να εξασφαλίσει τις ανάγκες των πολιτών της στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.
Αντ 'αυτου η σημερινή πρακτική είναι οι ασύστολες εισαγωγές προϊόντων που η χώρα θα μπορούσε να παράγει σε αφθονία κοστίζοντας εκατ.ευρώ.
Από λεμόνια Αργεντινής και πατάτες Τουρκίας μέχρι λάδι.....αν είναι δυνατόν λαδι απο Ισπανία.
Η πρακτική της τεχνητής έλλειψης που ανεβάζει τις τιμές επιτρέποντας σε κάποιους να αισχροκερδούν σε βάρος των ποιό φτωχών στρωμάτων της κοινωνίας μας.
Η εκβιαστική πρακτική των καρτέλ απέναντι στους όποιους παραγωγούς έχουν απομείνει που σιγοντάρετε και απο τις κυβερνητικές πολιτικές που επιτρέπουν την ύπαρξη τους αλλά και τις πολιτικές που αφού επι χρόνια με το σύστημα των επιδοτήσεων κατέστησαν τους αγρότες "δημόσιους υπάλληλους" ακολούθως άρχισαν να τους κυνηγάνε στις εθνικές οδούς.
Ολα αυτά είναι πρακτικές μιας "ελεύθερης" αγοράς που τον μόνο που ΔΕΝ εξυπηρετούν είναι τον καταναλωτή αλλά τον κάνουν εξαρτώμενο στα όποια συμφέροντα όπως εξαρτώμενο κάνουν και τον Έλληνα παραγωγό.
Αποτέλεσμα το κράτος να χάνει εκατ. ευρώ πληρώνοντας για εισαγωγές προιόντων που θα μπορούσαν να παράγουν οι Ελληνες και οι πολίτες να αγοράζουν τα προιόντα σε υπερβολικές τιμές.
Η λύση είναι η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ εφαρμογή και αυστηροποίηση των νόμων για τα καρτέλ, η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ εξαγωγών σε ΟΛΑ τα αγροτικά προιόντα αν δεν καλυφθούν πρώτα οι εγχώριες ανάγκες και η επιδότηση νέων Ελλήνων παραγωγών απο χρήματα που θα γλυτώσουμε απο τις εισαγωγές ώστε να ασχοληθούν με την καλλιέργεια οποιουδήποτε προιόντος έχουμε ανάγκη και όχι αυτών που μας επιβάλλουν οι Βρυξέλλες όπως γίνεται σήμερα.
Με αυτό τον τρόπο και νεες θέσεις εργασίας θα εξασφαλιστούν και η ελληνική αγορά θα κατακλυστεί με ΕΛΛΗΝΙΚΑ προιόντα που σήμερα τα ψάχνεις με το...κυάλι.

1 σχόλιο:

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...