Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Οι λομπίστες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «Τούρκων» Δυτικής Θράκης (ABTTF) ξεκινούν το έργο τους

Άξια και αποτελεσματικά φαίνεται να αξιοποιούν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «Τούρκων» Δυτικής Θράκης (ABTTF) το χρόνο τους. Η ABTTF πρόκειται για μία οργάνωση που δημιουργήθηκε με αντικείμενο την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των «Τούρκων» της δυτικής Θράκης όπως συνηθίζουν να ισχυρίζονται τα μέλη της.
Έτσι όταν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός της χώρας προσπαθούν να βελτιώσουν τις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας μέσω συνεχόμενων κύκλων επαφών και επισκέψεις καλής θέλησης, οι υποστηριζόμενοι από την Άγκυρα εργάζονται ασταμάτητα για την σωστή ενημέρωση των Ευρωπαίων εταίρων μας όσον αφορά τα προβλήματα της «Τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη.
Έτσι την περίοδο που ο νύν Έλληνας ΥΠΕΞ συνέτρωγε με τον Τούρκο ομόλογο του στη Ρόδο, οι κύριοι Χαλίτ Χαμπίμπογλου (Πρόεδρος), Οζκάν Ρεσίτ (Γενικός Γραμματέας), Ενγκίν Σογιλμάζ (υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων), παρέλαβαν στις Βρυξέλλες τις κάρτες διαπίστευσης τους με τις οποίες κατά την περίοδο Μάιος 2010-Μαίος 2011 θα μπορούνε, χωρίς κανένα εμπόδιο, να εισέρχονται ελεύθερα στα κτίρια και στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο και στο Λουξεμβούργο.
Image
Αξιοποιώντας αυτή τη δυνατότητα τα μέλη της ABTTF θα εισέρχονται πλέον στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπως οι ευρωβουλευτές, οι δημοσιογράφοι και οι λομπίστες και θα μπορούν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις αυτού. Όλα αυτά για να μην νομίζουμε ότι οι Τούρκοι γείτονες μας μένουν μόνο στις συζητήσεις με εμάς, στα πλαίσια του καλού κλίματος γειτονίας που ετσιθελικά κάποιοι και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου θέλουν να επιβάλουν στον ελληνικό λαό, παραγνωρίζοντας όμως ότι τίποτα μα απολύτως τίποτα δεν έχει αλλάξει στην αναθεωρητική και επιθετική πολιτικής της Άγκυρας.
Μετά από αυτή την εξέλιξη θα βρεθούμε στην κωμικοτραγική θέση από την μία να συζητούμε με την Τουρκία για την υποτιθέμενη εδραίωση του καλού κλίματος στις σχέσεις των δύο χωρών, να προωθούμε την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ και την ίδια στιγμή η ABTTF να προπαγανδίζει τις θέσεις της Τουρκίας για τη ελληνική Θράκη στην Ε.Ε προωθώντας την εικόνα της Ελλάδας ως του κακού δαίμονα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη.
Φυσικά αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει την Ελλάδα σε περισσότερες υποχωρήσεις όχι απέναντι στην μειονότητα, αλλά στους πράκτορες της Άγκυρας στην Θράκη και την ουσιαστική αποδυνάμωση της ελληνικής πολιτείας στην περιοχή σε συνδυασμό με τις εξελίξεις που θα φέρει σε βάθος χρόνου η διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη με την ισχυροποίηση των Περιφερειαρχών σε σχέση με την κεντρική Διοίκηση.


 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...