Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Βίντεο για το πως το Ισραήλ ελέγχει τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ



Στο βίντεο φαίνεται η διαδικασία του ‘φιλτραρίσματος’ των ειδήσεων μέχρι αυτές να φτάσουν στους Αμερικανούς, μέσα από τα αμερικάνικα ΜΜΕ τα οποία υφίστανται μία ‘ιδεολογική κατοχή’ από το Ισραήλ. Αναφέρεται όλη στρατηγική, καθώς και οι διάφοροι ιδιοκτήτες media, οικονομικοί μεγιστάνες, πολιτικοί αλλά και διάφοροι οργανισμοί (ακόμα και χριστιανικοί φιλο-ισραηλινοί) που συνεργούν στο να δίδεται θετική εικόνα στους Αμερικανούς για το Ισραήλ και αρνητική για τους Παλαιστίνιους. Επίσης δίδονται παραδείγματα πως όταν το θύμα είναι Ισραηλίτης στρατιώτης υπάρχει αναλυτική περιγραφή για το ποιος ήταν, η φωτογραφία του, τι έγινε στην κηδεία του με τους συγγενείς να κλαίνε κλπ ενώ όταν τα θύματα είναι Παλαιστίνιοι, ακόμα και παιδιά υπάρχει τυπική αναφορά του τύπου «σκοτώθηκαν 10 άτομα ή 20» κλπ
Δείτε το βίντεο:
Στην αρχή του βίντεο μιλάει ο καθηγητής δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου του Texas, Robert Jensen (γενν. 1958). Διδάσκει νομοθεσία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, φιλοσοφία και πολιτικές επιστήμες. Ως υπέρμαχος του φεμινισμού, ο Jensen έχει εστιάσει μεγάλο μέρος της δουλειάς του σχετικά με την ριζοσπαστική φεμινιστική κριτική της πορνογραφίας. Επίσης, έχει γράψει για τον θεσμοθετημένο ρατσισμό.
Εκτός από τη διδασκαλία και την έρευνα, ο Jensen γράφει σε δημοφιλή μέσα ενημέρωσης, τόσο εναλλακτικά όσο και mainstream.
Ο Jensen αυτοχαρακτηρίζεται ως «ριζοσπαστικός χριστιανός». Είναι παντρεμένος με την τραγουδίστρια της φολκ Eliza Gilkyson και έχει ένα γιο.
Ο Jensen είχε προκαλέσει θόρυβο όταν έγραψε ένα άρθρο λίγο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις ήταν "κατακριτέες και ανεύθυνες", αλλά "όχι περισσότερο κατάπτυστες από τις μαζικές τρομοκρατικές πράξεις - την εκ προθέσεως θανάτωση αμάχων για πολιτικούς σκοπούς – που έχει διαπράξει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στη διάρκεια της ζωής μου . "
Το άρθρο αυτό του Jensen επαινέθηκε αλλά και επικρίθηκε. Κάποιοι απαίτησαν από το Πανεπιστήμιο του Τέξας να διώξει τον Jensen, ενώ και ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου, Larry Faulkner, έγραψε σε μία επιστολή του που δημοσιεύθηκε στην ‘Houston Chronicle’ ότι ήταν "αηδιασμένος από το άρθρο του Jensen".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...