Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Υπουργός Άμυνας Αζερμπαϊτζάν: Ετοιμαζόμαστε να απελευθερώσουμε τα εδάφη μας που ελέγχουν οι Αρμένιοι

Σοβαρή προειδοποίηση για την πιθανή έναρξη πολέμου μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας έδωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Safar Abiyev μέσω της διεύθυνσης πληροφοριών του αζερικού υπουργείου Άμυνας. «Το Αζερμπαϊτζάν προετοιμάζεται με υπευθυνότητα να απελευθερώσει τα εδάφη του» δήλωσε ο Αζέρος υπουργός Άμυνας.
Το Αζερμπαϊτζάν έχει επανειλημμένες φορές απειλήσει να χρησιμοποιήσει την στρατιωτική ισχύ για την εκδίωξη των αρμενικών δυνάμεων από το Nagorno Karabakh εάν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις δεν έχουν αποτέλεσμα. Από την πλευρά της η Αρμενία έχει προειδοποιήσει το Μπασκού με την πραγματοποίηση σοβαρών αντιποίνων εάν τελικά το Αζερμπαϊτζάν επιτεθεί στο Nagorno Karabakh.
Όπως δήλωσε στους διαπραγματευτές του ΟΑΣΕ ο Αζέρος υπουργός η «κατοχή» του Nagorno Karabakh πρέπει να λήξει. Πάντως όπως έχει καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα το Αζερμπαϊτζάν δαπανά τεράστια ποσά για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων του γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με τα συνοριακά επεισόδια και την επιθετική ρητορική θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες για πόλεμο με την Αρμενία για το Nagorno Karabakh. Μία τέτοια εξέλιξη θα έθετε σε κίνδυνο τις ενεργειακές υποδομές στην περιοχή και τα συμφέροντα της Δύσης στον Καύκασο.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...