Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

STOP και πάλι από τον Νικολά Σαρκοζί στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.


Μεγαλοπρεπές "Όχι" εισέπραξε για άλλη μια φορά η Τουρκία από την Γαλλία για είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πιο συγκεκριμένα από τον πολέμιο της τουρκικής ένταξης Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και μάλιστα επί τουρκικού εδάφους. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Νικολά Σαρκοζί ως προεδρεύοντα των G20 και όχι ως προέδρου της χώρας του, ο γάλλος πρόεδρος και ο τούρκος ομόλογός του είχαν συζητήσεις για τις… διαφωνίες τους επί του θέματος των σχέσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε.
Ο γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα «στα οποία δε συμφωνούμε», εννοώντας τις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας. «Προσπαθούμε να κατανοήσουμε, ο ένας τις κόκκινες γραμμές του άλλου και να χαράξουμε ένα δρόμο για το μέλλον. Μπορεί να έχουμε διαφωνίες, αλλά ταυτόχρονα μπορούμε να έχουν στενές σχέσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ότι ενώ η Γαλλία είχε υπογράψει την απόφαση για την ένταξη της Τουρκίας, ο ίδιος μετά την εκλογή του το 2007 δήλωσε πως η Τουρκία δεν είναι ευρωπαϊκή χώρα και δε θα έπρεπε να ενταχθεί, ο Σαρκοζί είπε: «Η απόφαση της Ε.Ε. ήταν για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Δεν υπάρχει κάποια απόφαση για την ένταξη». Είπε πως ο ίδιος δε θεωρεί σωστή την ένταξη, αλλά τόνισε πως πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις είναι χρήσιμες.

Ο γάλλος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας «αν προσέξατε δεν έκανα κάποια δήλωση για το Κυπριακό, το οποίο έχει και αυτό κάποιο ρόλο στην όλη διαδικασία. Θα πρέπει να αναζητούμε συμβιβασμό και όχι αδιέξοδα».

«Ανέφερα στον κ. Πρόεδρο ότι από το 1992 έχει να επισκεφθεί πρόεδρος της Γαλλίας την Τουρκία και όχι θα θέλαμε να τον φιλοξενήσουμε και ως Πρόεδρο της χώρας του» είπε ο Γκιουλ και τόνισε ότι ο Σαρκοζί εξέφρασε σχετική επιθυμία.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...