Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Tρεις τουρκικές φρεγάτες πάνε για Λιβύη - Ετοιμάζονται και ελληνικά μεταφορικά πλοία



ImageTρείς τουρκικές φρεγάτες απέπλευσαν από το Ακσάζ με κατεύθυνση την Λιβύη για να συμμετάσχουν στη επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς Τούρκων πολιτών που βρίσκονται αποκομμένοι στη σπαρασσόμενη από τη βία Λιβύη.
Τα πλοία που έχουν επιλεγεί για να αναλάβουν τη μεταφορά Ελλήνων και Κινέζων είναι το "Olympic Champion", το "Hellenic Spirit", το "Βενιζέλος" από την εταιρεία "ΑΝΕΚ" και το "Κνωσσός" από τις "Μινωικές". Οι διαπραγματεύσεις για τη μεταφορά των Κινέζων υπηκόων γίνονται με την κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα.
Τα σκάφη θα παραμείνουν στα διεθνή χωρικά ύδατα καθώς δεν επιτρέπεται να προσεγγίσουν τα λιμάνια της Κυρηναϊκής. Από ελληνική πλευράς εκτός από Έλληνες φαίνεται ότι θα μεταφέρουμε και Κινέζους σέ μία επανάληψη της εκκένωσης της κινεζικής πρεσβείας το 1997 στο Δυρράχιο.
Υπάρχει πιθανότητα να συνοδευτούν μέχρι ενός σημείου από μία ελληνική φρεγάτα, αλλά σίγουρα όχι στην φάση προσέγγισης στα λιμάνια. Άλλωστε η όλη προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με τις επίσημες αρχές της Λιβύης.
Για την αποστολή μεταγωγικών αεροσκαφών C-130, ούτε λόγος: Πρακτικά ο λιβυκός εναέριος χώρος είναι κλειστός για στρατιωτικές πτήσεις. Υπάρχει μία ετοιμότητα δύο αεροσκαφών, αλλά θεωρητική καθώς το χάος βάζει σε κίνδυνο κάθε ανάλογη προσπάθεια. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι ΗΠΑ με καράβια προσπαθούν να βγάλουν τους υπηκόους τους...



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...