Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

«Δεν ανέχομαι την υποτίμηση του 1821»-Αντίδραση του Αρχιεπισκόπου για το ντοκιμαντέρ



Ξέσπασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εναντίον των όσων προβάλλονται για την Επανάσταση του 1821. Ο κ. Ιερώνυμος χαρακτηρίζει «καθοδηγούμενο» το ντοκιμαντέρ που πρόβαλε πρόσφατα ο ΣΚΑΪ και δηλώνει: «Δεν μπορώ να ανεχθώ να υποτιμούν την Επανάσταση». Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του προς τις επιθέσεις που δέχονται τον τελευταίο καιρό οι πολιτικοί.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, o προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ για το ’21 λέγοντας:

«Τα όσα παρουσιάζονται δεν είναι τυχαία, είναι καθοδηγούμενα. Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων, τους οποίους δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω και οι οποίοι έχουν αυτά τα πιστεύω και θα ήθελαν αυτά τα ιδεώδη να τα σκορπίσουν στον κόσμο και ιδίως στη νέα γενιά. Εγώ ως ένας ηλικιωμένος άνθρωπος, που έχω μια θέση, που\ έχω διαβάσει αρκετά για την ιστορία του γένους μας, δεν μπορώ να ανεχθώ αυτή την υποτίμηση της 25ης Μαρτίου και το κατάντημα, όπως την παρουσιάζουν».
Όσον αφορά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον πολιτικών, ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε κατηγορηματικός: «Δεν συμφωνώ με τις επιθέσεις εναντίον των πολιτικών προσώπων, είναι αδικία αυτό που γίνεται, είναι ένας είδος τρομοκρατίας».


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...