Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Άρχισαν τα όργανα. Εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδοι από σήμερα στις πλατείες για το Νεβρόζ


 Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τον εορτασμό του Νεβρόζ, της Γιορτής της Επανάστασης και της Ελευθερίας των Κούρδων, στην Ταρσό της Κιλικίας, που ανήκει στο Νομό Μερσίνας, όπου οι Κούρδοι σταδιακά αποκτούν την πλειοψηφία του πληθυσμού.


Εκατομμύρια Κούρδοι βγήκαν στους δρόμους και στις πλατείες στο Κουρδιστάν αλλά και σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας, όπου ζουν μεγάλοι κουρδικοί πληθυσμοί, για να διαδηλώσουν τη βούλησή τους για δημοκρατική αυτονομία και αυτοδιάθεση.
Σήμερα, Σάββατο οι Κούρδοι γιόρτασαν σε πόλεις και κωμοπόλεις, αύριο θα γιορτάσουν στις πρωτεύουσες των μεγάλων νομών και θα πραγματοποιήσουν τις κεντρικές εκδηλώσεις τους, στις μεγάλες κουρδικές πόλεις και το Ντιγιαρμπακίρ, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές.
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε κατάσταση συναγερμού, φοβούμενες εκτεταμένα επεισόδια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Σήμερα έγιναν εκδηλώσεις στις πόλεις Hilvan, Çermik, Hasankeyf, Hani, Kocaköy, Ergani, Lice, Çınar, Hazro, Kulp (Ντιγιαρμπακίρ), Suruç, Siverek, Halfeti, Birecik, Ceylanpınar, Bozova (Ούρφα), Karlıova (Μπίνγκιολ), Güçlükonak, Şemdinli, Çukurca (Χακιάρι), Karakoçan (Ελαζίγκ), İdil, Uludere (Σίρνακ), Bekirhan, Gercüş,  Beşiri, Kozluk (Μπάτμαν), Kurtalan (Σιίρτ), Kahta (Αντίγιαμαν), Ovacık (Ντερσίμ), Nusaybin (Μαρντίν), Κοτζάελι (Kocaeli), İnegöl (Προύσσα), Pazarcık (Μαράς), Eskişehir (Εσκίσεχιρ), Ταρσός, Άκντενίζ (Μερσίνα), Σαλιχλί και Γκιόλμαρμαρα (Μαγνησία), Ναζιλλί (Αϊδίνι), Πάνορομος-Μπαντίρμα (Μπαλίκεσιρ), Kulu (Ικόνιο)Varto, Muş (Μους), Patnos, Diyadin, Ağrı (Άγρι), Başkale (Βαν), Karayazı. Karaçoban, Tekman (Ερζερούμ), Digor (Καρς). 
Να σημειωθεί ότι ειδικά στην Κωνσταντινούπολη, που αύριο θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στην Πλατεία Kazlışçeşme, στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδοι, κάνοντας επίδειξη δύναμης, σήμερα άναψαν οι φωτιές του Νεβρόζ σε έξι συνοικίες:  Αβτζιλάρ, Μπαγτζιλάρ, Σουλτάνγκαζι, Γκιούνγκιορέν, Ζεϊτνίνμπουρνου και Μπέηογλου.
Στη Μερσίνια, που θα γιορτάσει αύριο το Νεβρόζ, αναμένεται να συγκεντρωθούν πάνω από 150 άτομα.
Επίσης, αύριο θα γίνει εορτασμός στο Μπορνόβα, τη Μενεμένη και το κέντρο της Σμύρνης, όπου αναμένεται να συκγκεντρωθούν πάνω από εκατό χιλιάδες διαδηλωτές.
Άλλες πόλεις της Δυτικής Τουρκία που θα γιορταστεί αύριο το Νεβρόζ είναι το Αϊδίνι, το Ντενιζλί, η Μύλασσα, η Μαγνησία, το Σαρουχανλί, το Τουργκουτλού και η Αττάλεια. δείχνοντας περίτρανα ότι τελικά η Τουρκία, καίγοντας και καταστρέφοντας 4.500 χωριά του Κουρδιστάν, όχι μόνο δεν έλυσε το Κουρδικό, αλλά το μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη και τη Δυτική Τουρκία, καθιστώντας πολλαπλάσια πιο δύσκολη την επίλυσή του.


infognomonpolitics.blogspot.com








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...