Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΙΛΑΝΔΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΣ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ

Οι παρακάτω φωτογραφίες αποδυκνίουν πολλά πράγματα "ανεξήγητα" στους περισσότερους ανθρώπους,πρέπει να κατανοήσει ο κόσμος ότι η ανθρωποφαγία είναι μέσα στην υποτιθέμενη κουλτούρα αυτών των λαών.Πολοί επιστήμονες προσπαθήσανε να "κατανοήσουν" τον κανιβαλισμό
αλλά ποτέ δεν το καταφέρανε και έτσι το θεωρήσανε ως μία διαταραγμένη παθολογική κατάσταση, όμως τα "πράγματα" δεν είναι έτσι.
Οι φωτογραφίες είναι από την Ταϊλάνδη και έχουν προξενήσει σάλο στο διαδίκτυο και είναι από το

Για να καταλάβουμε καλύτερα το κανιβαλισμό ως φαινόμενο πρέπει να ανατρέξουμε στην ιστορία.

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΑΜΠΟΥ
Ο κανιβαλισμός θυμίζει τον άνθρωπο την ταπεινή ζωώδη καταγωγή του.  Ο πολιτισμός μας τον απαγορεύει ρητά. Μοιάζει με τον «απαγορευμένο καρπό» του κήπου της Εδέμ: όσο μεγαλύτερος είναι ο πειρασμός να παραβιαστεί, τόσο πιο ισχυρή είναι η απαγόρευσή του από τη θρησκεία, την ηθική και την κοινωνία.
Η αποστροφή προς τον κανιβαλισμό θεωρείται σύμφυτη με την αποδοχή του πολιτισμού: η υιοθέτηση του αποτελεί τον πυρήνα της άρνησης του. Σύμφωνα με τον πατέρα της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόιντ υπάρχουν τρεις απαγορευμένες παρορμήσεις του ανθρώπου, που ταυτίζονται με την άρνηση του πολιτισμού: ο φόνος, η αιμομιξία και ο κανιβαλισμός. Για τον ίδιο ο κανιβαλισμός σχετίζεται μ’ ένα αρχαϊκό στάδιο οργάνωσης της λίμπιντο, όπου, καθώς φυτρώνουν τα δόντια του, το παιδί θέλει να κομματιάσει και να φάει το κάθε τι. Και είναι τόσο έντονη αυτή η αρχαϊκή παρόρμηση που τίθεται γρήγορα κάτω από αυστηρό κοινωνικό έλεγχο. Το γεγονός αυτό βάζει σε λειτουργία το μηχανισμό της απώθησης. Όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν απωθημένο κανίβαλο.
Θα μπορούσαν να γραφούν πολλά γύρω από τις αιτίες που οδηγούν στην εμφάνιση του «ψυχοκανιβαλιστικού συνδρόμου». Η τραυματική παιδική ηλικία, η εκδικητική μανία, το μίσος για το άλλο φύλο και η σεξουαλική καταπίεση φέρουν αναμφίβολα κάποιο μερίδιο ευθύνης. Ειδικότερα έχει επισημανθεί η σχέση ανάμεσα στη σεξουαλικότητα και στον κανιβαλισμό. Δεν είναι λίγα τα σεξουαλικά εγκλήματα που σχετίζονται με πράξεις κανιβαλισμού. Ο έρωτας περνάει αρκετά συχνά από το στομάχι. Μια σειρά από λέξεις, όπως «ηδονή», «όργιο» κ.ά. αφορούν το σεξ και το φαγητό ταυτόχρονα.
Μέσα σε κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα σε κάθε παιδί υπάρχει έντονος ο αρχέγονος φόβος μήπως φαγωθεί! Τα λαϊκά παραμύθια είναι γεμάτα με ιστορίες για δράκους, που τρέφονται με το κρέας μικρών παιδιών. Σε μερικές περιπτώσεις η παιδοφαγία αφορά και τους ίδιους του γονείς: ο θεός Κρόνος καταβρόχθισε τα νεογέννητα παιδιά του. Η απώθηση του κανιβαλισμού σχετίζεται με την επίδραση του «πολιτιστικού υποστρώματος» στην ψυχοσύνθεση του σύγχρονου ανθρώπου. Όσο πιο ισχυρή είναι αυτή η επίδραση, τόσο πιο αποτελεσματική είναι και η απώθηση. Ωστόσο όμως, ακόμη και σήμερα, η διαχωριστική γραμμή που εμποδίζει τον άνθρωπο να επιστρέψει στο επίπεδο του κανίβαλου είναι αρκετά λεπτή. Έτσι, ακόμη και η πιο πολιτισμένη κοινωνία, έχει το δικό της Χάνιμπαλ Λέκτερ, για τον οποίο ακόμη κι ένας απλός στατιστικολόγος είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών:..
Με την παραπάνω ανάλυση έχουμε την ερμηνευτική εκδοχή της επιστήμης,στην προκειμένη περίπτωση όμως τι γίνετε όταν μία κοινωνία ή σύνολο ανθρώπων έχουν ενσωματώσει τον κανιβαλισμό μέσα στην "κουλτούρα" τους και τον διατηρούν μέχρι και σήμερα;
και φυσικά δεν είναι μόνο οι Ταϊλανδοι εν μέρη που το διατηρούν αλλά το βλέπουμε και σε κάποιες επαρχίες της Κίνας να συμβαίνει με νεκρά βρέφη.

Εμείς οι Έλληνες πρέπει να κατανοήσουμε και ο σύγχρονος πολιτισμένος άνθρωπος κάποια πολύ σημαντικά σημεία όσο αφορά τον σεβασμό στην διαφορετικότητα έκφρασης πολιτισμού στον κάθε πληθυσμό πάνω στην γη.και στην λεγόμενη απαράδεκτη τάση που λέγετε "πολυπολιτισμικότητα" την στιγμή που έχουμε Ταϊλανδούς και Κινέζους και διαφόρων εθνικότητας Ασιάτες στην Ελλάδα ως "μετανάστες".



Παραθέτουμε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες που πραγματικά "σοκάρουν".
παρατηρήστε την χαρά στα πρόσωπα τους που τους δίνετε η ευκαιρία για βρώση ανθρώπινου κρέατος ικανοποιώντας τα "ένστικτα" τους .


















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...