Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Και μετωπική σύγκρουση Μεντβέντεφ-Πούτιν για την Λιβύη!



ImageΤο πόσο σύνθετο είναι το πρόβλημα της Λιβύης το αποδεικνύει το γεγονός ότι αποτέλεσε αφορμή ακόμα και για την πρώτη κάθετη διαφωνία του Ν.Μεντβέντεφ με τον Β.Πούτιν στη Ρωσία! "Απαράδεκτο" χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ τον όρο "Σταυροφορία" που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν για να χαρακτηρίσει την δυτική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη!  
«Είναι απαράδεκτη η χρήση τέτοιων όρων που προκαλούν πολιτισμικό σοκ, όπως η έκφραση σταυροφορία ή άλλες παρεμφερείς. Είναι πραγματικά απαράδεκτο ... Πρέπει να επιδεικνύεται η μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση όσον αφορά τις δηλώσεις για τη Λιβύη» σημείωσε ο N.Μεντβέντεφ, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ.
"Θεωρώ ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αντικατοπτρίζει την εξήγηση που δίνει ο καθένας μας για τα όσα συμβαίνουν στη Λιβύη αλλά όχι πλήρως. Γι' αυτό το λόγο και δεν ασκήσαμε το δικαίωμα του βέτο που διαθέτουμε" κατέληξε ο Ν.Μεντβέντεφ.

Ο B.Πούτιν κατέκρινε την απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας που εξουσιοδότησε στην προσφυγή στη βία για την προστασία των Λίβυων πολιτών χαρακτηρίζοντάς την ως «έκκληση για σταυροφορία».
Είναι πραγματικά πρωτοφανείς οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο Ν.Μεντβέντεφ για τον ευεργέτη του...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...