Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Γαλλία: "Χειρουργικά πλήματα", κατά συγκεκριμένων στόχων στη Λιβύη, θα προτείνει στην ΕΕ, ο Ν. Σαρκοζί, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές

Γαλλία: "Χειρουργικά πλήματα", κατά συγκεκριμένων στόχων στη Λιβύη, θα προτείνει στην ΕΕ, ο Ν. Σαρκοζί, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές

  1. Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί πρόκειται να προτείνει στους ευρωπαίους εταίρους του «εστιασμένες αεροπορικές επιδρομές» καθώς και την ηλεκτρονικές παρεμβολέςν στα συστήματα επικοινωνιών του αρχηγείου δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι, ανακοινώθηκε από πηγή προσκείμενη στο σχετικό θέμα.
  2.     Ο πρόεδρος Σαρκοζί θα προτείνει πλήγματα σε τρία σημεία, σύμφωνα με την ίδια πηγή: το στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Σύρτη, 500 χλμ. από την Τρίπολη, σε άλλο ένα στη Σέμπχα, στα νότια της χώρας, και κατά του στρατοπέδου Μπαμπ αλ Αζίζα, όπου εδρεύει το στρατηγείο του Καντάφι στην πρωτεύουσα.
  3.    
  4. Στη σχετική ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου το Μέγαρο των Ηλυσίων απέφυγε να απαντήσει. «Δεν βρισκόμαστε ακόμη σε εκείνο το σημείο. Πρέπει ακόμη να ζητήσουμε νομικές εξουσιοδοτήσεις για να ξεκινήσουμε τη χρήση βίας κατά του Καντάφι», πρόσθεσε η προεδρία, προτάσσοντας το ενδεχόμενο του«βέτο από την Κίνα και τη Ρωσία»
  5.     Σύμφωνα με άλλη διπλωματική πηγή, «εάν θα πρέπει να δράσουμε άμεσα χρειαζόμαστε μία εξουσιοδότηση από τον ΟΗΕ»,αλλά προς ώρας είναι δύσκολο να ψηφισθεί αντίστοιχη απόφαση.
  6.     «Για να παρεμποδίσουμε τις λιβυκές πτήσεις μπορούμε, φερ’ ειπείν, να βομβαρδίσουμε ορισμένους διαδρόμους απογείωσης. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα δράσεων, εναπόκειται στους στρατιωτικούς να μας επισημάνουν ποια είναι η βέλτιστη», τόνισε η ίδια διπλωματική πηγή.
  7.     Η πηγή που πρόσκειται στο θέμα τόνισε πως πρόκειται «για πλήγματα σε έναν εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό σημείων, απ’ όπου εφορμούν οι πλέον αιματηρές επιχειρήσεις» της αεροπορίας του Καντάφι κατά του αμάχου πληθυσμού στη Λιβύη.
  8.     Ένα από τα μέλη της αποστολής του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης, που έγινε δεκτή από τον Σαρκοζί στα Ηλύσια Πεδία σήμερα το πρωί, πρότεινε στον πρόεδρο «να εκπέμψει παράσιτα στις μεταδόσεις» του αρχηγείου δυνάμεων του Καντάφι. «Είναι μία καλή ιδέα» φέρεται να τόνισε ο Σαρκοζί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
  9.     Η ίδια πηγή πάντοτε τόνισε πως «υπάρχουν δύο αεροπορίες στην Ευρώπη κατάλληλες για αυτού του είδους τα πλήγματα: η Γαλλική και η Βρετανική».
  10.     Όμως, η διπλωματική πηγή τόνισε πως αμφότερες οι χώρες αυτές καλούν στην επιβολή μίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων. «Αυτό, η Γαλλία γνωρίζει πολύ καλά να το κάνει», τόνισε υπενθυμίζοντας την απαγόρευση πτήσεων που είχε εφαρμοσθεί πάνω από τη Βοσνία και το Ιρακινό Κουρδιστάν.


πηγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Διαβάστε επίσης...

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...