Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ρωσία: "Απειλή για την ασφάλειά μας η ένταξη της Σερβίας στο ΝΑΤΟ"



ImageΠροειδοποιήσεις προς την νυν φιλοδυτική κυβέρνηση της Σερβίας να μην εντάξει την χώρα στο ΝΑΤΟ απηύθυνε η Ρωσία χαρακτηρίζοντας "απειλή για την ασφάλεια της" το ενδεχόμενο αυτό σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ντάνα” του Βελιγραδίου ο Ρώσος πρέσβης Αλεξάνταρ Κονιούζιν. Μάλιστα αποκάλυψε ότι τη θέση αυτή εξέφρασε στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των σερβικών κομμάτων ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Σερβία. 
Ο κ. Κονιούζιν ανέφερε ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός διαπιστώνοντας τη διάσταση απόψεων μεταξύ των σερβικών κομμάτων για το θέμα, θεώρησε χρήσιμο να εκθέσει τις επιφυλάξεις της χώρας του για την επέκταση του ΝΑΤΟ.
Επισήμανε λοιπόν ότι μια πιθανή εγκατάσταση νατοϊκών πυραύλων στη Σερβία θα αποτελούσε απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας, πράγμα που θα την ανάγκαζε να αποσοβήσει τον κίνδυνο με στρατιωτικά μέτρα, τα οποία δεν θα στρέφονταν κατά της Σερβίας, αλλά κατά των πυραύλων.

Στην ερώτηση αν η δήλωση αυτή του Πούτιν συνιστά “προειδοποίηση” προς τη σερβική ηγεσία, ο πρέσβης απάντησε ότι η Ρωσία θα σεβαστεί το δικαίωμα της Σερβίας να ενταχθεί σε όποιον οργανισμό επιθυμεί, αναμένει ωστόσο από το Βελιγράδι να αντιμετωπίσει με σεβασμό τις ρωσικές θέσεις για το ΝΑΤΟ.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...