Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

«Σαρκοζί, φέρε τα λεφτά μας πίσω»-Ο γιος του Καντάφι πάει να «ρίξει» το Γάλλο πρόεδρο



Ο Σάιφ αλ Ισλάμ, γιος του Λίβυου ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Τρίπολη χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί το 2007 και μάλιστα του ζήτησε «να επιστρέψει τα χρήματα», προσθέτοντας ότι είναι «έτοιμος να τα αποκαλύψει όλα», σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews.

Όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο για τη θέση της Λιβύης απέναντι στη Γαλλία, την πρώτη χώρα που αναγνώρισε τη λιβυκή αντιπολίτευση, ο Σάιφ αλ Ισλάμ απάντησε ότι «θα πρέπει πρώτα απ’ όλα ο Σαρκοζί να μας δώσει πίσω τα χρήματα που πήρε από τη Λιβύη για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία».

«Εμείς χρηματοδοτήσαμε την προεκλογική του εκστρατεία και θα το αποδείξουμε. Είμαστε έτοιμοι να τα αποκαλύψουμε όλα. Το πρώτο που ζητάμε από αυτό τον κλόουν είναι να δώσει πίσω στο λιβυκό λαό τα χρήματα. Του προσφέραμε βοήθεια για να κάνει έργα για τον λιβυκό λαό, όμως μας απογοήτευσε», είπε ο Σάιφ αλ Ισλάμ.

«Δώστε μας πίσω τα χρήματα. Έχουμε όλες τις λεπτομέρειες, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα έγγραφα και τις μεταφορές. Θα τα αποκαλύψουμε όλα σύντομα», διαβεβαίωσε ο γιος του Λίβυου δικτάτορα, ενώ η γαλλική προεδρία διέψευσε τις κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το επίσημο πρακτορείο Jana είχε δεσμευθεί ότι θα δημοσιοποιήσει «ένα μεγάλο μυστικό» το οποίο θα οδηγήσει στην πτώση του γάλλου προέδρου.

Στις 15 Μαρτίου ο Μουάμαρ Καντάφι είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση ότι ο «φίλος» του Νικολά Σαρκοζί «έχει τρελαθεί».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην κατάσταση στη Λιβύη, ο Σάιφ αλ Ισλάμ επιβεβαίωσε ότι «σε 48 ώρες όλα θα έχουν τελειώσει».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...