Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΗΠΑ: Δικαστής θέλει να εφαρμόσει τον ισλαμικό νόμο σε υπόθεση με τζαμί



Ένας δικαστής στην Τάμπα της Φλόριντα των ΗΠΑ, έχει γίνει αντικείμενο σκληρής κριτικής καθώς εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία θα εφαρμόσει τον ισλαμικό νόμο σε μια δίκη εναντίον ενός τοπικού τζαμιού που, τελικά, θα μπορούσε να κρίνει ποιος θα ελέγχει τα 2,2 εκατομμύρια δολάρια από κρατικές επιχορηγήσεις.
Ο δικαστής του Hillsborough Circuit, Richard Nielsen, (φωτο επάνω), δήλωσε ότι θα αποφασίσει για μια Αγωγή πους τρέφεται εναντίον ενός τοπικού τζαμιού, το λεγόμενο Ισλαμικό Κέντρο Εκπαίδευσης της Τάμπα, αν τα εμπλεκόμενα μέρη ακολούθησαν σωστά τις διδασκαλίες του Κορανίου σε έκδοση απόφασης διαιτησίας από έναν ισλαμικό μελετητή", όπως αναφέρει το tampabay.com.
"Αυτή η υπόθεση θα προχωρήσει βάσει του Εκκλησιαστικού Ισλαμικού νόμου", έγραψε ο δικαστής στην απόφασή του στις 3 Μαρτίου.
Η υπόθεση προκύπτει από Αγωγή που κατατέθηκε από πολλούς άντρες - μέλη του τζαμιού που λένε ότι το 2002, τους αφαιρέθηκε άδικα και καταχρηστικά η διαχείριση, όπως αναφέρει το site. Το Κέντρο αργότερα έλαβε 2,2 εκατομμύρια δολάρια από το κράτος (πολιτεία) αφότου κάποια έκταση από το οικόπεδό του χρησιμοποιήθηκε (απαλλοτριώθηκε) για ένα οδικό έργο, και το οποίος τώρα διαχειρίζεται αυτά τα χρήματα είναι μέρος της αγωγής.
Το Tampabay.com αναφέρει ότι ο δικηγόρος του τζαμιού λέει ότι ο πελάτης του έχει απευθύνει έκκληση προς το 2ο Περιφερειακό Εφετείο καλώντας τον δικαστή Nielsen να κάνει χρησιμοποιήσει θέματα που άπτονται της (μουσουλμανικής) θρησκείας στην υπόθεση.
«Το τζαμί πιστεύει ολόψυχα στο Κοράνι και στις διδασκαλίες του», λέει ο δικηγόρος Paul Thanasides (Έλλην;!). "Θα ακολουθήσουν σίγουρα τον ισλαμικό νόμο σε σχέση με τις πνευματικές δραστηριότητες τους. Όμως, σεβόμενοι και τις ‘κοσμικές’ δραστηριότητες, πιστεύουν ότι η νομοθεσία της Φλόριντα πρέπει να εφαρμόζεται στα δικαστήρια της Φλόριντα".
Ο ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Alan Hays και ο ρεπουμπλικάνος Larry Metz, από την Φλόριντα, υπέβαλαν νομοθεσία για την πρόληψη του ισλαμικού νόμου, ή για οποιουδήποτε αλλοδαπού δικαίου, από το να εφαρμόζονται σε πολιτειακά δικαστήρια, λέει η tampabay.com.



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...