Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Φουκουσίμα - Ζήτησαν τη βοήθεια των Γάλλων


ImageΗ εταιρία διαχείρισης του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, Tepco, ζήτησε την «υποστήριξη» γαλλικών δημόσιων βιομηχανικών ομίλων για την αντιμετώπιση της κρίσης στη μονάδα αυτή, δήλωσε πριν λίγο ο Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας Ερίκ Μπεσόν, για τον οποίο η κατάσταση είναι «κρίσιμη». «Η Tepco, για πρώτη φορά ζήτησε την υποστήριξη των γαλλικών βιομηχανιών στον τομέα αυτό, της EDF, Areva και της Επιτροπής για την Ατομική Ενέργεια(CEA). Είναι καλή είδηση ότι το κάνουν», δήλωσε ο υπουργός στον ραδιοσταθμό RTL.

«Ο ιαπωνικός φορέας εκμετάλλευσης του ηλεκτρικού δικτύου ζήτησε από τη Γαλλία να τον βοηθήσει και να βρει έναν ορισμένο αριθμό ειδικών στον τομέα της επεξεργασίας ραδιενεργού νερού και μολυσμένου νερού», διευκρίνισε ο κ. Μπεσόν το απόγευμα, στο περιθώριο  συνάντησης με τις μεγάλες γαλλικές βιομηχανικές ομοσπονδίες.

«Η Areva θα στείλει στην Ιαπωνία δύο από τους εμπειρογνώμονές της και οι οποίοι είναι ειδικοί στην ανάκτηση και την επεξεργασία ραδιενεργού νερού», πρόσθεσε.

«Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε όσους ειδικούς χρειάζονται για να τους στηρίξουμε στη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται», δήλωσε ο υπουργός.

Η Areva δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «έχει πολυάριθμες ανταλλαγές με την Tepco για να της παρέχει όταν χρειάζεται τεχνογνωσία που της είναι χρήσιμη».

Η EDF, σε συνεργασία με την Areva και την CEA, είχε ήδη ανακοινώσει στις 18 Μαρτίου την αποστολή στην Ιαπωνία 130 τόνων ειδικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων ρομπότ που μπορούν να παρέμβουν στη θέση των ανθρώπων σε περίπτωση πυρηνικού δυστυχήματος. Ο κ. Μπεσόν έκρινε ότι η κατάσταση εκεί, όπου οι διαρροές ραδιενέργειας αυξήθηκαν, είναι «εξαιρετικά κρίσιμη».

«Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποια είναι ακριβώς η κατάσταση εκεί», δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «όταν ολοκληρωθεί» η αποστολή των ειδικών τους οι γαλλικοί όμιλοι «θα γνωρίζουν περισσότερα».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...