Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΗΠΑ: Διαδήλωση για την απόσχιση και την ανεξαρτησία του Τέξας



Εθνικιστική ομάδα του Τέξας διοργάνωσε διαδήλωση, καλώντας τους νομοθέτες της πολιτείας να εισαγάγουν ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στους Τεξανούς να επιλέξουν αν θα αποχωρήσουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μέλη του Εθνικού Κινήματος του Τέξας (‘Texas National Movement’) διαδήλωσαν στα σκαλιά του κτιρίου του Καπιτωλίου στο Ώστιν του Τέξας, το Σάββατο, για να σηματοδοτήσουν την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Τέξας και να πιέσουν για την διενέργεια δημοψηφίσματος για την απόσχιση, ανέφερε η εφημερίδα ‘Houston Chronicle’.
"Το Τέξας μπορεί να φροντίσει καλύτερα τον εαυτό του από την Ουάσιγκτον. Είμαστε εδώ για να κινήσουμε το ενδιαφέρον του νομοθετικού σώματος της Πολιτείας για την δυνατότητα απόσχισης που θα θεραπεύσει τις πληγές της Αμερικής», δήλωσε ο Lauren Savage, αντιπρόεδρος του κινήματος.



Τα μέλη του κινήματος έχουν απηυδήσει με τους ομοσπονδιακούς νόμους, το βάρος της δυσβάσταχτης φορολογίας και ψηφίσματα που τους αγνοούν, και τώρα η ώρα της απόσχισης που περίμεναν πολύ καιρό, έχει φτάσει.
"Αυτό είναι μία τούρτα που ήδη ψήνεται για 85 χρόνια», δήλωσε ο Cary Wise, διευθυντής μελών του Εθνικιστικού Κινήματος. "Το μόνο που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να ανάψει τα κεράκια!».
Ένας διαδηλωτής, ο Eric Kirkland, ο οποίος είναι μέλος του Συνταγματικού Κόμματος του Τέξας (‘Constitution Party of Texas’), είπε: «Θα ήθελα πολύ να συζητήσουμε με τον (Κυβερνήτη) Rick Perry, ζωντανά, επειδή θα μπορούσαμε μια και καλή να δείξουμε στον κόσμο ότι ο τύπος είναι μια μεγάλη κυβερνητική απάτη που ισχυρίζεται ότι να είναι συντηρητικός".
Η ομάδα υποστηρίζει στο ψήφισμά του ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αποτύχει να προστατεύσει τα σύνορά της από τους παράνομους μετανάστες.
Βίντεο από το Russia Today, όπου ο πρόεδρος του κινήματος, Daniel Miller, αναφέρεται το πρόβλημα με την αναξελέγκτη εισροή λαθρομεταναστών και την ανοχή (;) της κυβέρνησης, εις βάρος του Τέξας:



Στη συνέχεια, αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει «εφαρμόσει χιλιάδες νόμους, κανονισμούς και οδηγίες που παραβιάζουν το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών και που έχουν εισβάλει στην κυριαρχία της πολιτείας του Τέξας."
Η διαδήλωση ήταν χορηγία από τον πολιτειακό εκπρόσωπο Leo Berman (R-Tyler), ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για την εισαγωγή ενός νομοσχεδίου για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων της Αμερικής με την κήρυξη ως παράνομης της πρακτικής της Σαρία - του ισλαμικού νόμου.
Παρόμοιοι νόμοι εξετάζονται επί του παρόντος από μια ντουζίνα άλλες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Τενεσί.
Ο Berman παρουσίασε ένα νομοσχέδιο το περασμένο έτος στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Τέξας, που θα πίεζε τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να αποδείξει ότι γεννήθηκε στις ΗΠΑ.
Ο Berman έχει κάνει σχόλια στο παρελθόν, σχετικά με την εκλογή του Ομπάμα, λέγοντας, «Γιατί δεν γνωρίζουμε τίποτα για έναν πρόεδρο ο οποίος έχει μια τέτοια ριζοσπαστική ατζέντα;"









 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...