Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Τ/κ Τύπος: ''Ο Χριστόφιας ζήτησε από το Ισραήλ να ιδρύσει στρατιωτική βάση στην Κύπρο''


Ο τουρκοκυπριακός Τύπος αναφέρεται στην επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Ισραήλ, με τον αρθρογράφο της «Βολκάν» Μπιρόλ Ερτάν να ισχυρίζεται ότι εκτός από το θέμα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης ο Πρόεδρος Χριστόφιας ζήτησε από το Ισραήλ να ιδρύσει στρατιωτική βάση στην Κύπρο και να μεταφέρει στρατό.


Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ερτάν, η πληροφορία αυτή έθεσε σε συναγερμό την Αγγλία, η οποία διατηρεί βάσεις στο νησί, και του λοιπού θα ψυχρανθούν οι σχέσεις τους με τους Ε/κ και την Ελλάδα και στους κόλπους της ΕΕ, οι Αγγλοι θα υποστηρίζουν την Τουρκία και τους Τ/κ.

Εξάλλου, ο αρχισυντάκτης της «Κίπρις» Ρεσάτ Ακάτ γράφει σήμερα ότι αν οι Ε/κ αρχίσουν τις εργασίες για το πετρέλαιο, η Τουρκία δεν πρόκειται να επιχειρήσει νέα στρατιωτική επιχείρηση αλλά θα στείλει σκάφος του πολεμικού της ναυτικού δίπλα στο σκάφος που θα κάνει έρευνες για λογαριασμό των Ε/κ το οποίο θα παρακολουθεί τις εργασίες επί τόπου.

Κατά τον Ακάρ, σε μια τέτοια περίπτωση όχι μόνο δεν θα σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες αλλά θα τεντώσει για καλά το σχοινί και θα αυξηθεί η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών. Εισηγείται ο αρθρογράφος όπως μέχρι επίτευξης της λύσης «αποφεύγονται παιγνίδια με τη φωτιά», κατά την έκφρασή του.

www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...