Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ληστείες από όχλους και λεηλασίες καταστημάτων. Αυτό είναι το μέλλον της Αμερικής;



Άρθρο από το: http://www.pakalertpress.com/
Έχετε ποτέ ακούσει για ληστείες από όχλους; Αυτό συμβαίνει όταν δεκάδες νεαροί ορμούν σε ένα κατάστημα ταυτόχρονα, να αρπάξουν ό, τι θέλουν και, στη συνέχεια φεύγουν τρέχοντας καθώς οι υπάλληλοι του καταστήματος τους παρακολουθούν ανήμποροι. Τις περισσότερες φορές αυτός ο «όχλος ληστών» καταλήγει να πιαστεί, αλλά δυστυχώς το «ομαδικό έγκλημα» είναι μια τάση που συνεχώς αυξάνεται. Είναι ένα σημάδι των καιρών ότι μεγάλες ομάδες ανθρώπων αρχίζουν να εισβάλουν σε καταστήματα λιανικής;
Αυτό είναι το μέλλον της Αμερικής; Η μεσαία τάξη στις ΗΠΑ καταστρέφεται με αυτή την οικονομία και μεγάλος αριθμός νέων χάνει την ελπίδα του. Η απογοήτευση και ο θυμός αυξάνονται από ακτή σε ακτή και εκατομμύρια Αμερικανοί χάνουν την πίστη τους στο σύστημα. Το λεπτό επίχρισμα του πολιτισμού, που όλοι θεωρούμε δεδομένο έχει ήδη αρχίσει να εξαφανίζεται. Έτσι τι πρόκειται να συμβεί όταν έρθει η πλήρης κατάρρευση της οικονομίας; Καθώς το οικονομικό σύστημα των ΗΠΑ αποτυγχάνει, ληστείες από όχλους και ανεξέλεγκτες λεηλασίες θα γίνονται όλο και πιο πολύ συνηθισμένα φαινόμενα.
Ήρθε η ώρα η Αμερική να ζήσει ημέρες της Μεγάλης Ύφεσης;Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών φάνηκαν τα σημάδια για το πώς θα γίνει η Αμερική όταν η κοινωνία καταρρεύσει και τα σημάδια αυτά είναι πολύ τρομακτικά.
Το πρώτο βίντεο είναι ένα ρεπορτάζ σχετικά με τις ληστείες όχλου που έλαβαν χώρα στη Μινεσότα πρόσφατα.

Εξάλλου, ποιος μπορεί να ξεχάσει τις άγριες σκηνές όχλου που ξέσπασαν σε καταστήματα σε όλη την Αμερική κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης Μαύρης Παρασκευής των εορταστικών αγορών;
Και όλοι θυμόνται τι συνέβη κατά τη διάρκεια μετά τον τυφώνα Κατρίνα. Οι άνθρωποι λεηλατούσαν καταστήματα ακόμη και μπροστά από τις κάμερες των τηλεοπτικών ειδήσεων...


Το τρίτο βίντεο δείχνει σκηνές από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών. Είναι αυτό που η Αμερική πρόκειται να μοιάσει όταν η οικονομία καταρρεύσει και οι άνθρωποι αγριέψουν στους δρόμους; .... 

 
Αλλά δεν δρουν με αυτόν τον τρόπο μόνο στις μεγάλες πόλεις. Η αλήθεια είναι ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια χάνεται παντού. Αυτό φάνηκε καθαρά σε πρόσφατη περίπτωσηφρικιαστικής κακοποίησης παιδιών στην Οκλαχόμα.
Σύμφωνα με το CNN, ένα 9χρονο κορίτσι, ένα 11χρονο αγόρι και ένα 15χρονο αγόρι πραγματικά αναγκάστηκαν να τρώνε τροφές ζώων και είχαν υποστεί εγκαύματα σε όλο το σώμα τους λόγω της εφιαλτικής κακοποίησης από το ζευγάρι που τους είχε υιοθετήσει.
Το 15χρονο αγόρι στην προκειμένη περίπτωση είπε στις αρχές ότι κάποια στιγμή αναγκάστηκε να ζήσει στο πλαστικό κλουβί για μεταφορά σκύλου για δύο μήνες και ότι τα τρία από τα παιδιά είχαν τη γλώσσα τους καμένη με ένα ζεστό κουτάλι που είχαν χρησιμοποιήσει οι "γονείς" τους.
Λέει το CNN:
Οι αρχές είπαν οι Kluths κατηγορούνται ότι προκάλεσαν εγκαύματα με ζεστό κουτάλι στα παιδιά, για πνιγμό και κλείδωμα "στο καταφύγιο πίσω από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα με μόνο καρέκλες για να κάθονται μέσα και πλαστικούς κάδους για λουτρό. Προβλήθηκε επίσης ο ισχυρισμός ότι η Kluths στερούσαν από τα παιδιά τα γεύματα για τιμωρία και τα ταΐζανε τροφή για γάτες και σκύλους", σύμφωνα με δήλωση από τις αρχές.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα, το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται στη φυλακή είναι πάνω από δέκα φορές υψηλότερος από ό, τι στην Ιαπωνία.
Αυτή τη στιγμή πάνω από 43 εκατομμύρια Αμερικανοί χρησιμοποιούν κουπόνια τροφίμων. Αυτό βοηθά τη διατήρηση του πληθυσμού υπό έλεγχο. Αλλά τι πρόκειται να συμβεί όταν η τιμή των τροφίμων ανέβει 50 τοις εκατό και όλα αυτά τα εκατομμύρια των ανθρώπων που δεν θα μπορούν να τρέφονται πια;
Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν γνωρίσει ποτέ δύσκολες στιγμές. Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν μπορούν καν να φανταστούν το πώς είναι μια βαθιά οικονομική κρίση.
Όταν η οικονομία των ΗΠΑ καταρρεύσει εντελώς, πολλοί Αμερικανοί θα τρελαθούν όταν τελικά συνειδητοποιήσουν ότι οι «καλές εποχές» έχουν φύγει και δεν είναι πρόκειται ποτέ να επιστρέψουν.
Αυτό που γίνεται στο Wisconsin τώρα είναι μόνο μια πολύ μικρή πρόγευση από τις διαμαρτυρίες για την οικονομία θα δούμε στο μέλλον. Υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανών που δεν πρόκειται να δεχθούν ήσυχα ότι η ευημερία τους έχει φύγει οριστικά.
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, πόλεις όπως το Detroit του Michigan κάποτε δημιουργούσε το φθόνο όλου του κόσμου.
Το 2011, όλος ο κόσμος γελάει με το Ντιτρόιτ. Έχει γίνει ένα παγκόσμιο ανέκδοτο.
Εκατοντάδες άλλες κοινότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες μετατρέπονται αργά αλλά σταθερά σε νέα Detroits.
Σήμερα, υπάρχουν πολλές πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου μπορείτε να φτάσετε και να αισθανθείτε την απελπισία. Είναι σχεδόν σαν κάποιος να έχει ρουφήξει κάθε ίχνος ελπίδας από την ατμόσφαιρα.
Οι άνθρωποι γίνονται όλο και απελπισμένοι. Καθώς η οικονομία θρυμματίζεται το έγκλημα πρόκειται να αυξηθεί. Στην πραγματικότητα, πολλές από τις μεγαλύτερες πόλεις έχουν μεγάλες περιοχές όπου οι κάτοικοι δεν σκέφτονται να βγουν έξω μετά την δύση του ηλίου. Η ζωή γίνεται όλο και πιο παρανοϊκή στην Αμερική κάθε χρόνο που περνάει.
Η Αμερική που θυμόμαστε καταστρέφεται με ταχείς ρυθμούς.
 
 
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...