Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ραδιενεργός πτήση μελλοθάνατων - Το Τσερνόμπιλ ξαναζεί (βίντεο)

Τις τελευταίες ώρες, πραγματικά ηρωικοί χειριστές του ιαπωνικού Στρατού, πετούν τα ελικόπτερα CH-47 Chinnok, πάνω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, σε μία ραδιενεργή κόλαση, πραγματοποιώντας ρίψεις νερού, προκειμένου να αποφευχθεί η τήξη των πυρήνων των αντιδραστήρων. Τα δύο ελικόπτερα περιέλουσαν 4 φορές με 7,5 τόνους θαλασσινού νερού το πρωί της Πέμπτης τον πυρηνικό αντιδραστήρα 3 του σταθμού της Φουκουσίμα.

Ενώ αρχικά αποφασίστηκε να αποσυρθούν τα στρατιωτικά ελικόπτερα που επιχειρούσαν στην περιοχή, ώστε να προστατευθούν από την υπερέκθεση σε ραδιενεργό ακτινοβολία των πληρωμάτων τους η κλιμάκωση των ποσοστών ραδιενεργού ακτινοβολίας στις ατμοσφαιρικές μετρήσεις, οδήγησε την κυβέρνηση στην αναβολή της απόσυρσής τους.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο καπνός από την φωτιά στην υπερθερμασμένη δεξαμενή των χρησιμοποιημένων πυρηνικών καυσίμων, εκλύει αρκετά μεγάλες ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα.
Πρακτικά τα πληρώματα των ελικοπτέρων, όπως και οι 50 εργαζόμενοι που έχουν μπει μέσα στις εγκαταστάσεις πρέπει να θεωρούνται ως "απώλειες". Οι πιθανότητες επιβίωσής τους τα επόμενα δέκα χρόνια, ανάλογα με τον βαθμό έκθεσης του κάθενός είναι λιγότερες από 30%...
Στο δεύτερο βίντεο μπορείτε να δείτε την ηρωική προσπάθεια των Σοβιετικών συναδέλφων τους πριν ακριβώς από 25 χρόνια και την τραγική κατάληξη ενός από αυτά τα ελικόπτερα (Mil Mi-8) στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς και πάκτωσης με τσιμέντο του πυρηνικού αντιδραστήρα. Τα επόμενα χρόνια δεν επέζησε κανένα μέλος από τα πληρώματα των ελικοπτέρων.
 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...