Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ποιος πυρηνικός σταθμός; Πλήρη καταστροφή δείχνουν νέες δορυφορικές φωτογραφίες

Παρά τις προσπάθειες της ιαπωνικής κυβέρνησης να ελέγξει την κατάσταση στον πυρηνικό εργοστάσιο της Fukushima η κατάσταση όπως αποκαλύπτεται σταδιακά έχει περιέλθει πρακτικά σε ένα σκηνικό καταστροφής που όμως το Τόκιο δεν θέλει να παραδεχθεί ακόμη. Είναι ζήτημα εάν κάποιος μπορεί να ελέγξει την κατάσταση πια στους αντιδραστήρες της Fukushima και ίσως η μόνη λύση που απομένει είναι αυτή που θα έπρεπε να είχε ακολουθηθεί από την πρώτη στιγμή –παρά τους κινδύνους που εμπεριέχει- αυτή δηλαδή του «θάψιμου» των αντιδραστήρων κάτω από τόνους σκυροδέματος.
Τώρα, νερό διοχετεύεται στους αντιδραστήρες Νο. 5 και Νο. 6 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια ηλεκτρική εταιρεία του Τόκιο Tepco, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας εμπόδισαν το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου CH-47 Shinook να ρίξει νερό στον αντιδραστήρα Νο. 4 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, για να ψυχθεί το αναλωθέν πυρηνικό καύσιμο, στη δεξαμενή του οποίου ξέσπασε φωτιά χθες και σήμερα. Οι εξαιρετικά ραδιενεργές ράβδοι του αναλωθέντος καυσίμου βρίσκονται πλέον έξω από το νερό και θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες για πρόκληση μεγάλης καταστροφής.

Πλέον έχει πέσει η νύχτα και είναι αδύνατη οποιαδήποτε εναέρια επιχείρηση. Οι τεχνικοί ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν επίγεια μέσα, για να διοχετεύσουν νερό στη δεξαμενή που περιέχει το αναλωθέν πυρηνικό καύσιμο και έχει υπερθερμανθεί επικίνδυνα.

Η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco ανακοίνωσε ότι το προσωπικό του πυρηνικού σταθμού που είχε απομακρυνθεί προσωρινά, εξαιτίας της αιφνίδιας αύξησης των τιμών της ραδιενέργειας, επέστρεψε στον χώρο του σταθμού, για να συνεχίσει την επιχείρηση αντιμετώπισης της σειράς των βλαβών στους έξι αντιδραστήρες της Φουκουσίμα. Μάλιστα, η τελευταία πληροφόρηση κάνει λόγο πως οι μετρήσεις που οδήγησαν αρχικά στην απομάκρυνση του προσωπικού αποδείχθηκαν εσφαλμένες.
Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το μέγεθος της καταστροφής η φωτογραφία που παρατίθεται στο τέλος δείχνει την κατάσταση του πρώην πυρηνικού εργοστασίου της Fukushima όπως ήταν στις 12 Μαρτίου, 24 ώρες δηλαδή μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε.
Image
Fukushima 16 Μαρτίου
Image
Fukushima 16 Μαρτίου
Image
Fukushima 12 Μαρτίου






Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr






Ελικρινά............... εκεί έχει γίνει ΕΙΔΗ  Τσέρνομπιλ και δε το λένε..................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...