Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Θεωρητικά η κυβέρνηση θέλει τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, αλλά...



ImageΘεωρητικά η κυβέρνηση θέλει τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, αλλά δεν ξέρει πως να ... πιέσει τον Μ.Μπορίσοφ! Τη διαβεβαίωση έδωσε, μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, απαντώντας σε σχετική επισήμανση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σίμου Κεδίκογλου.
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί ούτε τις στοιχειώδεις συμβατικές υποχρεώσεις για το διαβαλκανικό αγωγό, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν θέλει το έργο, ενώ περιβαλλοντικούς και άλλους λόγους είχε επικαλεσθεί προεκλογικώς και ο σημερινός πρωθυπουργός.
«Εδώ και ενάμιση χρόνο δεν πληρώνουμε ούτε τα κοινόχρηστα του Οργανισμού, για ένα έργο που θα μετατρέψει την Ελλάδα από πελάτη σε παίκτη» είπε ο Κεδίκογλου.

«Σας διαβεβαιώνω ότι αποτελεί πρώτης προτεραιότητας υπόθεση» απάντησε η ΜΞενογιαννακοπούλου, προσθέτοντας ότι οι όποιες καθυστερήσεις ή προβλήματα σημειώνονται δεν οφείλονται στην Ελλάδα.

Στις αιτιάσεις του βουλευτή για καθυστερούμενες οφειλές, η υπουργός είπε ότι υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες για επιστροφές ή αποδόσεις Φ.Π.Α. στην εταιρεία, που επιλύθηκαν με παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών.

«Σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει ούτε πολιτική σκοπιμότητα, ούτε άλλη ερμηνεία» τόνισε η υπουργός.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...