Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Επτά πυρηνικούς σταθμούς κλείνει η Merkel – Προκλητική η Τουρκία: "Θα κατασκευάσουμε τρεις"






ImageΕπτά πυρηνικοί σταθμοί οι οποίοι κατασκευάστηκαν πριν από το 1980 πρόκειται να αποσυρθούν, τουλάχιστον προσωρινά από το δίκτυο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel ύστερα από υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε ακόμη ότι όλοι οι πυρηνικοί σταθμοί ενέργειας πρόκειται να περάσουν από εκτεταμένους ελέγχους και όλα τα ενδεχόμενα κινδύνου πρέπει να έχουν εξεταστεί μέχρι τις 15 Ιουνίου. Πάντως η Merkel απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες αναφορικά με το πότε θα πραγματοποιηθεί η προσωρινή παύση των επτά πυρηνικών σταθμών.
Ταυτόχρονα η Νότια Αφρική ανακοίνωσε πως πρόκειται να πραγματοποιήσει παύση λειτουργίας σε μια από τιος δύο μονάδες του πυρηνικού σταθμού στο Koeberg –για λόγους συντήρησης- και η οποία πρόκειται να διαρκέσει έως το Μάιο.
«Δεδομένης της κατάστασης στην Ιαπωνία θέλουμε να διαβεβαιώσουμε την κοινή γνώμη πως η ατμός που θα διαφύγει πρόκειται να είναι καθαρός και αυτό θα γίνει κατά τη διάρκεια μιας συνήθης διαδικασίας συντήρησης» είπε ο Tony Stott εκπρόσωπος της εταιρείας που διαχειρίζεται τον αντιδραστήρα.
Παράλληλα η Τουρκία ατάραχη και προκλητική, προς τη διεθνή κοινότητα –όπως της αρμόζει άλλωστε- ανακοινώνει πως μέχρι το 2023 θα διαθέτει τρεις πυρηνικούς σταθμούς.





Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...