Σάββατο 9 Απριλίου 2011

«Ασυνήθιστο συμβάν» σε πυρηνικό σταθμό στις ΗΠΑ






ImageΕκπρόσωπος εργοστασίου παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην Washington δήλωσε πως μικρή ποσότητα υδρογόνου ανεφλέγη δημιουργώντας φλόγα ύψους 15 εκατοστών κατά τη διάρκεια εργασιών κοπής σωλήνα τροφοδοσίας.
Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Columbia αμέσως εξέδωσε ανακοίνωση «ασυνήθιστου συμβάντος» δόθηκε εντολή για εκκένωση των περιοχών στο εργοστάσιο που γειτνίαζαν με το σωλήνα  για περίπου 90 λεπτά και τέλος ενημερώθηκε άμεσα η ρυθμιστική επιτροπή πυρηνικής ενέργειας των ΗΠΑ.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Energy Northwest που διαχειρίζεται το εργοστάσιο Mike Paoli δήλωσε πως κανείς δεν τραυματίστηκε από την διάρκειας ενός δευτερολέπτου φλόγα από το υδρογόνο το οποίο είχε παγιδευτεί στο σωλήνα τροφοδοσίας ενός στροβίλου ο οποίος όμως βρισκόταν όμως σε κτίριο στο εργοστάσιο που δεν υπήρχε  όμως αντιδραστήρας.
Ο ίδιος εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει καμία συσχέτιση του συμβάντος με το κτίριο στέγασης των πυρηνικών αντιδραστήρων. Ο όρος «ασυνήθιστο συμβάν» περιγράφει μια κατάσταση σύμφωνα με την οποία αυτό μπορεί να οδηγήσει εν δυνάμει σε διατάραξη των επιπέδων ασφαλείας λειτουργίας του εργοστασίου αλλά θεωρείται το λιγότερο επικίνδυνο στα τέσσερα επίπεδα ασφαλείας έτσι όπως έχουν καθοριστεί από την ρυθμιστική επιτροπή.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...