Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Σε συναγερμό το Μεξικό για τα υψηλά επίπεδα της υπεριώδους ακτινοβολίας


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του μεξικανικού Τύπου σε αναφορά του προς τις μεξικανική κυβέρνηση η αρχή επιτήρησης ποιότητας αέρα  (Air Quality Monitoring System) αναφέρει πως τα επίπεδα της υπεριώδους ακτινοβολίας έχουν φτάσει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα συνιστώντας στους πολίτες τη λήψη προληπτικών μέτρων.
Ο ενδείκτης UVI  της υπεριώδους ακτινοβολίας   για την κοιλάδα του Μεξικού έφτασε στις 11 μονάδες στην ανώτατη δηλαδή βαθμίδα της βαθμονόμησης και ως προφύλαξη η αρχή συνιστά περιορισμένη παραμονή στον ήλιο, όχι πάνω από 15 λεπτά και χρήση ειδικών κρεμών και γυαλιών ηλίου.
Μάλιστα η πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες θα ανέλθει πολύ πιο πάνω από τις 11 μονάδες κοντά στις 13+.
Γενικώς υπάρχουν τρία είδη υπεριώδους ακτινοβολίας. Η UV-A:η οποία  θεωρείται ως η πιο ανώδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό, η .UV-B:και είναι αυτή που προκαλεί το μαύρισμα, αλλά μπορεί να γίνει επικίνδυνη. και η UV-Γ:ο πιο επικίνδυνος τύπος ης υπεριώδους ακτινοβολίας. Βασικός ανασταλτικός παράγοντας για την διάδοση της υπεριώδους ακτινοβολίας είναι το στρώμα του όζοντος το οποίο όμως βαίνει μειούμενο σταθερά.
 Image
 Στο συγκεκριμένο γράφημα φαίνεται  η πρόβλεψη για τα επίπεδα της ακτινοβολίας UV στο Μεξικό τις επόμενες τέσσερις ημέρες.
Image
Δεν είναι όμως μόνο το Μεξικό που πλήττεται από την έξαρση αυτή της ακτινοβολίας UV είναι πρακτικά όλη κεντρική Αμερική αλλά και η. Καραϊβική, όπως φαίνεται στη συγκεκριμένη πρόβλεψη  για το Πουέρτο Ρίκο.
Image
Σε αντίθεση η αντίστοιχη πρόβλεψη για την Ελλάδα δεν εμπνέει ανησυχία καθώς οι τιμές όπως φαίνεται στο σχετικό πίνακα θεωρούνται φυσιολογικές.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...