Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Σοκ με δολοφονίες παιδιών από "επαναστάτες" στη Λιβύη


Σοκ προκαλούν οι ανακοινώσεις της μη κυβερνητικής οργάνωσης Save The Children για μαζικά εγκλήματα από τους αντιπάλους του Μ.Καντάφι στην Λιβύη, σύμφωνα με τις οποίες δεκάδες παιδιά έχουν δολοφονηθεί και κακοποιηθεί σεξουαλικά από τους αντικαθεστωτικούς στα στρατόπεδα προσφύγων στην Βεγγάζη, ενώ βιάστηκαν και οι μητέρες τους ενώ δολοφονήθηκαν οι πατέρες τους! Η ΜΚΟ ανέφερε ότι πήρε συνεντεύξεις από σχεδόν 300 παιδιά σε έξι στρατόπεδα προσφύγων στην ελεγχόμενη από τους εξεγερμένους Βεγγάζη και άκουσε αναφορές περί βιασμών και φόνων μέσα στις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες στη Ρας Λανούφ, στην Ατζνταμπίγια και στην Μιζουράτα.

Ο Μάικλ Μαρτ, ο οποίος συνέθεσε τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, ανέφερε ότι οι οικογένειες και τα παιδιά μίλησαν περί «στρατιωτών» που προέβησαν σε τέτοιες επιθέσεις, όμως η οργάνωση δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει σε ποια παράταξη ανήκουν.

Ο Μαρτ σημείωσε ότι οι αναφορές περί σεξουαλικής βίας σε βάρος παιδιών είναι ανεπιβεβαίωτες αλλά επίμονες. «Οι διηγήσεις είναι παρόμοιες στα στρατόπεδα. Είμαι πεπεισμένος ότι έχουν συμβεί», δήλωσε.

Ορισμένα παιδιά είπαν ότι είδαν τους πατέρες τους να δολοφονούνται και τις μητέρες τους να βιάζονται πριν υποστούν βάρβαρους ξυλοδαρμούς από τους "επαναστάτες", ανέφερε η ΜΚΟ. Ενα κτίριο που ανήκει στον Μουαμάρ Καντάφι ισοπεδώθηκε σήμερα μετά από αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ.

Το κτίριο, που βρίσκεται εντός του συγκροτήματος Μπαμπ αλ Αζιζία του ηγέτη της Λιβύης, καταστράφηκε τα ξημερώματα. Η εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης κάνει λόγο για απόπειρα δολοφονίας του Καντάφι.

Πυροσβέστες εξακολουθούσαν να δίνουν μάχη με τις φλόγες σε ένα τμήμα του κτιρίου, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι που μεταφέρθηκαν στο χώρο με ευθύνη της κυβέρνησης.

Η εκπρόσωπος Τύπου, η οποία συνόδευσε τους δημοσιογράφους, είπε πως ο Καντάφι χρησιμοποιούσε το κτίριο για υπουργικές και άλλες συναντήσεις.

Πρόσθεσε ότι 45 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 15 σοβαρά και ότι ορισμένοι αγνοούνται μετά την επίθεση. Νωρίτερα, ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το κέντρο της Τρίπολης, ενώ αεροσκάφη συνεχίζουν να πετούν πάνω από την πρωτεύουσα της Λιβύης.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία της λιβυκής πρωτεύουσας, όπου από την Μεγάλη Παρασκευή έχουν ενταθεί οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αμέσως μετά τους βομβαρδισμούς διακόπηκε προσωρινά η εκπομπή τριών λιβυκών τηλεοπτικών σταθμών στην Τρίπολη. Και τα τρία δίκτυα ήταν ξανά στον αέρα μέσα σε περίπου μισή ώρα.

Εν τω μεταξύ, ο λίβυος υπουργός Εξωτερικών, Άμπντελ Άτι αλ Ομπέιντι κατευθύνεται στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας για να συζητήσει περί ενός σχεδίου ειρήνευσης στη χώρα του με την Αφρικανική Ένωση.

Η Τρίπολη είχε αποδεχτεί μία ειρηνευτική πρόταση που είχε καταρτίσει η Αφρικανική Ένωση νωρίτερα τον Απρίλιο, ωστόσο οι αντικαθεστωτικοί την απέρριψαν, καθώς δεν προέβλεπε την απομάκρυνση του Καντάφι από την εξουσία.

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία διαμηνύουν ότι η εκστρατεία των αεροπορικών πληγμάτων που διεξάγουν εδώ κι ένα μήνα δεν θα τελειώσει ώσπου ο Καντάφι να εγκαταλείψει την εξουσία.

Ο εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραχίμ δήλωσε ότι το Μαρόκο συμμετέχει στις ειρηνευτικές προσπάθειες και ότι η κυβέρνηση του Καντάφι βρίσκεται παράλληλα σε επαφές με τη Ρωσία, την Ελλάδα, την Τουρκία και κυβερνήσεις κρατών της Λατινικής Αμερικής για να υπάρξει ένα αποδεκτό ειρηνευτικό σχέδιο.

«Τις αμέσως προσεχείς ημέρες και εβδομάδες εντείνουμε τις ειρηνικές μας προσπάθειες. Υποστηρίζουμε την ελληνική, την τουρκική, την αφρικανική και τις λατινοαμερικάνικες ειρηνευτικές πρωτοβουλίες» δήλωσε ο Ιμπραχίμ στο πρακτορείο Reuters.

«Έχουμε ελπίδες ότι τις επόμενες ημέρες, τις επόμενες μια με δύο εβδομάδες, οι ειρηνευτικές προτάσεις ... θα λάβουν μορφή και θα αναγκάσουν το NATO να τις αποδεχθεί διότι το NATO πρέπει να καταλάβει ότι αν πράγματι θέλει ειρήνη και Δημοκρατία στη Λιβύη θα όφειλε να σταματήσει να βομβαρδίζει και να αρχίσει να μας μιλά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...