Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Αιγύπτιος υπουργός ενέργειας: «Δεν υποχρεούμαστε να αποζημιώσουμε Ισραήλ και Ιορδανία»



ImageΟ υπουργός πετρελαϊκής πολιτικής της Αιγύπτου Abdullah Ghorab δήλωσε πως η χώρα του δεν υποχρεούται να αποζημιώσει το Ισραήλ ή την Ιορδανία για την μη παράδοση φυσικού αερίου στις χώρες αυτές μετά τη δολιοφθορά που υπέστη εχθές  ο αγωγός φυσικού αερίου που εφοδίαζε τις δύο αυτές χώρες.
Ο Ghorab δήλωσε στην αιγυπτιακή εφημερίδα al-Shorouk πως η Αίγυπτος δεν έχει την υποχρέωση να αποζημιώσει τις δύο χώρες «καθώς οι εκρήξεις έγιναν τη στιγμή που η Αίγυπτος βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης», ενώ επιπρόσθετα δήλωσε πως δεν έχει υπάρξει κάποια επαφή του με επισήμους είτε από το Ισραήλ είτε από την Ιορδανία για να τους πληροφορήσει αναφορικά με την κατάσταση.
Υπενθυμίζεται πως οι τροφοδοσία με φυσικό αέριο διακόπηκε νωρίς την Τετάρτη ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε στον αγωγό As-Sabil που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ και που οι αιγυπτιακές αρχές απέδωσαν σε δολιοφθορά. Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο χρόνο που ο αγωγός γίνεται στόχος επίθεσης. Η πρώτη ήταν στις 5 Φεβρουαρίου. Η Αίγυπτος εφοδιάζει το Ισραήλ με φυσικό αέριο από το 2008 ύστερα από συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο χώρες που έχει 15ετη διάρκεια. 


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...