Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Το φαινομενο της αστρικης προβολης



Αστρική προβολή ονομάζουμε την διαδικασία κατα την οποία η ψυχή αφήνει το υλικό σώμα μας όπου στην ουσία είναι ενα μέσο μεταφοράς της.
Αφήνοντας το σώμα η ψυχή είναι σε θέση να ταξιδέψει στον αστρικό κόσμο (παράλληλο σύμπαν) και να έχει εμπειρίες τις οποίες μπορεί να διαχειριστει την στιγμή την οποία συμβαίνουν.
Την κατάσταση αυτή μπορεί να την προκαλέσει ο άνθρωπος έιτε με την θέληση του είτε και να γίνει ακούσια.  Για να προκαλέσουμε την αστρική προβολή χρειάζεται πολύ εξάσκηση και έχει πολλά επίπεδα απο τα οποία πρέπει να περάσει κάποιος για να είναι σε θέση να την ζήσει όπως έχει. Στην περίπτωση που γίνεται ακούσια η αστρική προβολή τότε σημαίνει ή οτι άθελα μας την προκαλέσαμε ή όπως αναφέρει η εκκλησία είναι ¨θελημα θεού¨..

image

Η Χριστιανική ερμηνεία του φαινομένου

Η ενεργοποίηση αυτού που στη σημερινή εποχή ονομάζουμε: "αστρική προβολή", κατά τη Χριστιανική πίστη, είναι μία "κατά φύσιν" εμπειρία, και ταυτίζεται με την ενεργοποίηση της νοεράς δυνάμεως του ανθρώπου, η οποία συνήθως στον άνθρωπο της φθοράς, βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση. Όμως είναι ΥΠΑΡΚΤΗ, και κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, (οι οποίες δημιουργούνται, είτε από δική μας βούληση, είτε κατά παραχώρησιν Θεού), ο άνθρωπος αποκτά εμπειρία αυτής της "άγνωστης" ανθρώπινης ψυχικής δύναμης.


  • Οι δυνάμεις αυτές, ήταν γνωστές στον Αδάμ. Ευρισκόμενος ο Αδάμ σε φωτισμό, είχε σε λειτουργία, τόσο τη λογική, όσο και τη νοερά δύναμη της ψυχής του. Έτσι μπορούσε να επικοινωνεί όχι μόνο με την υλική κτίση, αλλά και με την πνευματική. Ήταν ουσιαστικά κατά τη διατύπωση της Αγίας Γραφής: "συμπολίτης των αγίων" (Εφεσίους 2/β: 19). Όμως μετά την πτώση του, ο Θεός για τη δική του ασφάλεια, του στέρησε τη χρήση αυτής της νοεράς ενέργειας. Και ομοίως, και εμείς οι πτωτικοί άνθρωποι, όσοι δεν είμαστε στον φωτισμό, παραμένουμε προσκολλημένοι Μστη "λογική" ενέργεια της ψυχής, αγνοώντας τη νοερά.
  • Τι νιώθεις όταν σου συμβαίνει το  φαινόμενο της αστρικής προβολής ;Αν νιώσετε ενα βόμβο απο μέσα σας ο οποίος αυξάνεται συνέχεια σε σημείο να δονήστε, αν οι χτύποι της καρδιάς όλο κ ανεβάζουν ρυθμούς, αν νομίζετε οτι γίνετε σεισμός αλλά δεν μπορείτε να αντιδράσετε και νιώσετε οτι κοιτάτε τον εαυτό σας απο ψηλά, τότε ναι δεν είναι όνειρο ειναι ενα ακούσιο ταξίδι.
    Πολλές φορές ξυπνάμε στον ύπνο μας απότομα χωρίς να έχει υπάρξει κάποιος λόγος, αυτό συμβαίνει γιατί η ψυχή επιστρέφει στο σώμα με βίαιο τρόπο όπως : Α) Όταν τρομάξουμε απο αυτο που βλέπουμε (πχ να κοιτάτε το σωμα σας απο ψηλά) Β) επειδή κάποιος εξωγενείς παράγοντας κτλ απείλησε το σώμα σας, φυσικές καταστροφές κτλ.
  • Ποιοι μπορούν να ζήσουν έχουν αυτές τις εμπειρίες ;Όλοι οι άνθρωποι μπορούν μέσα απο την εξάσκηση να φτάσουν σε ενα πολύ  καλό επίπεδο. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι σε θέση να ανέβουν πιο έυκολα επίπεδο είτε γιατί γνωρίζουν τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης είτε γιατί είναι πιο δεκτικοί στο φαινόμενο αυτό. Πολλοί έχουν τις εμπειρίες απο ενα αστρικό ταξίδι αλλά είτε το χαρακτηρίζουν ως όνειρο είτε απλά δεν το θυμούντε όταν ξυπνάνε.
  • Τι είναι ο αστρικός κόσμος ;
    Ο αστρικός κόσμος είναι μια άλλη αντίληψη της πραγματικότητας. Ο άνθρωπος είναι σε θέση να δεί πράγματα που δεν μπορεί να δεί με τα μάτια του, βλέπει κυρίως την ενεργειακή φύση των πραγμάτων.
  • Υπάρχουν και άλλες οντότητες στον αστρικό κόσμο ;
    Με βάση τις θρησκείες και τις παραδόσεις ναι υπάρχουν και άλλες οντότητες, καλές και κακές. Μπορούν να έρθουν σε σύγκρουση με το αστρικό μας σώμα και να μην μας αφήσουν να συνεχίσουμε το ταξίδι.
  • Υπάρχουν κίνδυνοι ;
    Λόγω της ταχυκαρδίες προκαλείτε είναι καλό να αποφεύγεται απο άτομα που πάσχουν απο καρδιοπάθειες μιας και είναι σαν μια πολύ δυνατή συγκίνηση. Υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος να σε θεωρήσουν τρελό αν αναφέρεις κάποια εμπειρία. Όταν η ψυχή απομακρύνετε απο το σώμα μπορεί δαιμόνια να σας ζητήσουν να το καταλάβουν, απλά είναι στο χέρι σας να πείτε όχι ή ναι.
  • Τι με εμποδίζει να πραγματοποιήσω ενα ταξίδι αστρικής προβολής ;
    Τα ναρκωτικά και το αλκόολ αποτελούν εμπόδιο δίοτι δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε στον σκοπό.
  • Τι μπορούμε να κάνουμε στον αστρικό κόσμο ;
    Μπορούμε να κινηθούμε ανάμεσα στον χώρο μας ή και πολύ μακριά απο αυτόν δηλαδή απο το σπίτι μας ή σε μεγαλύτερες κατα πολύ...αποστάσεις. Μια λεπτή ασημένια κλωστή, η κλωστή της ζωής (αργυρός χορδή) είναι πάντα δεμένη με το αστρικό μας σώμα και το βοηθάει να γυρίσει πάντα πίσω. Σε περίπτωση που αυτή η κλωστή κοπεί, σημαίνει οτι το άτομο δεν είναι πια στην ζωή και δεν μπορεί να προκληθεί απο κάποιο ταξίδι.
  • Επιστημονικές αποδείξεις υπάρχουν ;Οι άνθρωποι οι οποίες αναφέρουν παρόμοιες εμπειρίες σε όλο τον κόσμο πληθαίνουν. Υπάρχουν έρευνες σε πολλά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο αλλά κανένα επίσημο πόρισμα προς στιγμήν. Ας μην ξενχάμε όμως οτι δεν έχει να κάνει με το θέμα ¨ονειρο¨μιας και η REM δεν έχει χώρο εδω αφού ο άνθρωπος δεν κοιμάτε όταν το κάνει με την θέληση του.
  • Τρόποι για να επιτύχω την αστρική προβολή ;Οι τρόποι είναι πολλοί, κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο να συγκεντρώνεται και με τον καιρό μαθαίνει να το εξασκεί. Ας πούμε κάποιους τρόπους όμως για να γίνει κατανοητό τι εννοούμε συγκέντρωση.
  • Η μέθοδος των μαγισσών (απο την ερευνήτρια Silver Ravenwoulf)Βασικό είναι να διαλλέξουμε ώρα οπου κανείς εσωγενείς ή εξωγενείς παράγοντας δεν θα μας ενοχλήσει
    Να μην έχουμε καταναλώσει κόκκινο κρέας και γενικά βαριές τροφές.
    Κάντε οτι σας χαλαρώνει πρίν να προσπαθήσετε, πχ μπάνιο.
    Τοποθετήστε ενα μπόλ με αλάτι και ένα με νερό δίπλα απο το κρέβάτι σας και φροντίστε να ¨ραντίσετε¨ με νερό κ αλάτι τις γωνίες στο δωμάτιο σας.
  • Αρχίζουμε λοιπόν :
    Χαλαρώστε στο κρεβάτι όπως εσάς σας βολεύει αλλά καλύτερα να είστε ανάσκελα. Χαλαρώστε κάθε σημείο του σώματος σας.
    Επικεντρωθείτε στο μέτωπο σας, ανάμεσα απο τα μάτια, εκεί που αναφέρουν οι παραδόσεις για το τρίτο ματι..
  • Η διαδικασία :
    Ίσως ενα ελαφρύ μούδιασμα στο σώμα κάνει την εμφάνιση του, καθώς και ένα ελαφρύ μυρμήγκιαμα στο πρόσωπο σας. Ακόμα μπορεί να νιώσετε οτι αιωρείστε, μην σταματήσετε μην φοβάστε. Συνήθως η αστρική προβολή διακόπτεται απο τον φόβο μας. Αν χάσετε την αυτοσυγκέντρωση σας δοκιμάστε ξανά απο την αρχή. Μην απογοητεύεστε θα χρειαστεί πολλές φορές εξάσκηση.
    Συνεχίστε την συγκέντρωση, επικεντρωθείτε ανάμεσα στα μάτια σας, δείτε με το μυαλό σας να σας λούζει ενα κατάλευκο φώς και να σας τραβάει προς τα έξω, σκεφτείτε τι θα θέλατε να κάνετε.
    Αν η μέθοδος πετύχει, θα νιώσετε την καρδιά σας να χτυπάει δυνατά, το σώμα σας να πάλλεται, μην φοβηθείτε, σύντομα θα μπορείτε να βλέπετε το σώμα σας απο ψηλά.
    Στην αρχή μέινετε μέσα στον χώρο, εξερευνήστε τις δυνατότητες σας, το πως βλέπετε, τον χώτο στον οποίο βρίσκεστε. Μπορεί να είστε στο σπίτι σας αλλά τίποτα δεν είναι ίδιο. Μην απομακρυνθείτε στην αρχή απο το σώμα σας, όταν θελήσετε να επιστρέψετε πίσω αρκεί να το σκεφτείτε οτι το θέλετε και μετρήστε μέχρι το 5.
    Αυτή είναι μια μέθοδος, ψάχνοντας το θέμα θα βρείτε πολλές, το σίγουρο όμως είναι οτι ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του μέθοδο αρκεί να την ανακαλύψει. Όσο πιο συχνά κάνουμε αστρικά ταξίδια τόσο πιο εύκολο είναι να τα επικαλούμαστε.
  • Μια άλλη μέθοδος είναι να :
    Κλείσουμε τα μάτια και να επικεντρωθούμε στον μαύρο κύκλο που βλέπουμε, σκεφτείτε οτι ειναι ενας πλανήτης και οτι τα υπόλοιπα που βλέπεται ότι είναι αστέρια, ταξίδέψτε μέσα τους με τερράστια ταχύτητα καθώς αφήνετε πισω σας μια γραμμή απο άσπρο φως.
    Όπως καταλαβαίνεται η τρόποι είναι πολλοί, ο καθένας πρέπει να βρεί τον δικό του ακόμα και αν είναι ένα κράμα απο πολλές μεθόδους μαζί.
  • Η αστρική προβολή στην αρχαιότητα :Πολλοί αρχαίοι Έλληνες αναφέρουν την αστρική προβολή στο έργο τους, το πιο καλό παράδειγμα είναι ο Πλάτωνας ο οποίος χώριζε τον κόσμο σε μια υλική και μια ιδεατή σφαίρα.
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BB%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD
    Είτε είναι κάτι ανεξήγητο είτε εξηγείτε επιστημονικά το μόνο σίγουρο είναι οτι η εμπειρία ενός αστρικού ταξιδιού είναι μοναδική για κάθε άνθρωπο. Ας μην ξενχάμε και τον αείμνηστο καθηγητή Λιαντίνη ο οποίος με τα μαθηματικά προσπαθούσε να εξηγήσει το ανεξήγητο.
  •  
     
     
apocalypsejohn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...