Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Το τούρκικο όνομα της Μεγίστης χρησιμοποιεί το Google Map στην ιστοσελίδα του



ImageΕρωτηματικά προκαλεί η για μία ακόμα φορά αναφορά ελληνικού εδάφους στο Google Map με το όνομα που του αποδίδεται στα τουρκικά. Πιο συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα «http://maps.google.com/» η νήσος Μεγίστη/Καστελόριζο αναγράφεται αρχικά ως Meis που είναι το όνομα που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για το νησί.
Στην συνέχεια μεγεθύνοντας το χάρτη εμφανίζεται η ελληνική ονομασία του νησιού χωρίς να εξαφανίζεται η τουρκική. Πατώντας ακόμα μια φορά το πλήκτρο της μεγέθυνσης της ιστοσελίδας εξαφανίζεται η ελληνική και μένει πάλι μόνο η τουρκική. Το ίδιο συμβαίνει έως ότου ο χάρτης μεγεθυνθεί αρκετά όπου εμφανίζονται τα ελληνικά στοιχεία χωρίς όμως ποτέ να εξαφανίζεται η τουρκική ονομασία.
Δυστυχώς περιστατικά σαν και αυτά συμβαίνουν συνεχώς σε διάφορες ιστοσελίδες με μεγάλη επισκεψιμότητα. Το ερωτηματικό που προκύπτει είναι το τι πράττει για περιπτώσεις σαν και αυτές το ελληνικό ΥΠΕΞ το οποίο αρκετές φορές στο παρελθόν ενημερώθηκε από τρίτους για περιστατικά σαν και αυτά.
Μήπως θα έπρεπε το ελληνικό ΥΠΕΞ να δημιουργήσει κάποια στιγμή μία ομάδα παρακολούθησης του διαδικτύου διορθώνοντας περιστατικά σαν και αυτά με την γρήγορη και έγκαιρη αντίδραση του ή θα επιλέξουμε την αδράνεια όπως πράξαμε με τις αναγνωρίσεις της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό τους όνομα από τις χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...