Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Η Ρωσία ενισχύει το στόλο της στην Κασπία


Τις δυνάμεις της στη Κασπία Θάλασσα ενισχύει η Ρωσία, αναπτύσσοντας στην περιοχή πολεμικά πλοία, συστοιχίες πυραύλων και αεροσκάφη, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο.
Ο Στόλος της Κασπίας των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων θα αποκτήσει 16 ακόμα σκάφη επιφανείας, πυραυλάκατους και αεροσκάφη ναυτικής αναγνώρισης, δήλωσε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου ναυτικού της Ρωσίας Βλαντίμιρ Βισότσκι, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.
Ο Βισότσκι δήλωσε ότι η δύναμη θα έχει αναπτυχθεί πλήρως ως το 2020 και άρχισε να συγκροτείται με την ανάπτυξη ενός ζεύγους πυραυλακάτων και τριών αμφίβιων επιθετικών σκαφών στο λιμάνι-έδρα του Στόλου στο Αστραχάν.
Οι ισχυρότερες δυνάμεις που θα επιχειρούν από το λιμάνι στη μεγαλύτερη περίκλειστη θάλασσα του κόσμου θα επιτρέψουν στη Ρωσία να «διατηρήσει την δυνατότητα να προστατεύει τις οικονομικές δραστηριότητες των εγχώριων επιχειρήσεων», είπε ο Βισότσκι, αναφερόμενος σαφώς στα πετρελαϊκά κοιτάσματα στην Κασπία που αναπτύσσει η ρωσική εταιρία Lukoil.
Η Ρωσία διαθέτει σήμερα 6 ως 8 μικρά πολεμικά στην Κασπία, σχεδόν ισάριθμα με εκείνα του Ιράν, που διαθέτει ακόμα αρκετά μικρότερα σκάφη.
 
Πηγή: newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...