Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Κούρδοι:"Αν η Τουρκία δεν μπορεί να δώσει Δημοκρατία,ιδρύουμε δικό μας κράτος"


Στην Τουρκία τον τελευταίο καιρό το κλίμα με τους Κούρδους είναι τεταμένο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δηλώσεις της αντιπροέδρου της φιλοκουρδικής οργάνωσης Δημοκρατικής Κοινωνίας Αϊσέλ Τουγλούκ, που κατηγόρησε τις τουρκικές αρχές για αντιδημοκρατική συμπεριφορά στις εκλογές και τόνισε " αν δεν μπορεί να γίνει με το κράτος, ο λαός μας θα ιδρύσει τη δική του δημοκρατία και είναι τόσο οργανωμένος που θα μπορεί να ζήσει στο σύστημα αυτό.

Δεν γνωρίζω αν θα γίνει όπως η Αίγυπτος η Συρία αλλά θα κερδίσουμε κάποια ύπαρξη και θα την υπερασπιστούμε. Η ευθύνη είναι του κράτους, του πρωθυπουργού". Η Αϊσέλ Τουγλούκ είναι ανεξάρτητη υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές και στηρίζεται απο το φιλοκουρδικό Κόμμα "Ειρήνης και Δημοκρατίας.
Η ίδια κατηγορεί το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης πως δεν έκανε τίποτα για τη λύση του Κουρδικού ζητήματος και τόνισε "θα συμβούν άσχημα πράγματα. Η άρνηση της υπάρξης μας προκαλεί την άρνηση... Πρέπει να συζητήσουμε τη δημοκρατική αυτονομία. Το θέμα δεν είναι οι εκλογές. Είναι ο αγώνας για την ελευθερία ενός λαού". H Toυγλούκ θεωρείται απο τα ηγετικά στελέχη των Κούρδων.

onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...