Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Άγριες συγκρούσεις στην Τουρκία



Χιλιάδες άνθρωποι συγκρούστηκαν την Δευτέρα με αστυνομικούς ενώ διαδήλωναν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο 12 Κούρδων ανταρτών οι οποίοι σκοτώθηκαν από τον τουρκικό στρατό κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας περίπου 100 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και μέλη του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), πέρασαν τα σύνορα, στα....
νοτιοανατολικά της χώρας, για να εντοπίσουν και να περισυλλέξουν τα πτώματα των ανταρτών.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι έφτασαν στη μεθόριο τις δύο τελευταίες ημέρες ζητώντας να τους παραδοθούν οι σοροί των ανταρτών οι οποίοι ήταν μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και σκοτώθηκαν από Τούρκους στρατιώτες κοντά στο Ουλούντερε, στην επαρχία Σιρνάκ.
Στην περιοχή ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και στρατιωτών και οι τελευταίοι κατάφεραν να ανακτήσουν τις τέσσερις σορούς των ανταρτών που είχαν περισυλεγεί από τους διαδηλωτές.
Συγκρούσεις σημειώθηκαν τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και σε πολλές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Στο Ντιγιάρμπακιρ οι διαδηλωτές έριξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση. Πολλοί διαδηλωτές συνελήφθησαν. Στην Κωνσταντινούπολη, περίπου 500 άτομα οργάνωσαν καθιστική διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης ενώ συγκρούσεις έγιναν στη συνοικία Ταρλάμπασι.

http://greeknation.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...