Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες διαμαρτύρονται για το Τούρκο πρόξενο με επιστολή τους… στον Ερντογάν


Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η αποκάλυψη της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Τα Νέα της Θράκης» σύμφωνα με την οποία 14 μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες της Θράκης συνέταξαν και έστειλαν επιστολή προς τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν καθώς και στο τουρκικό ΥΠΕΞ καταδεικνύοντας την απαράδεκτη στάση του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή απέναντι στα μέλη της μειονότητας.
Όπως αναφέρουν στην επιστολή που συντάχτηκε στις 25 Οκτωβρίου του 2010 δηλαδή μερικές ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Τούρκος πρόξενος έχει δημιουργήσει ένα σχίσμα στο εσωτερικό της μειονότητας καθώς διαχωρίζει τα μέλη της σε «δικούς μας και «χαφιέδες των Ελλήνων».
Όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της επιστολής ο Τούρκος πρόξενος είχε θέσει με εκβιαστικό τρόπο το ζήτημα της στήριξης συγκεκριμένων ατόμων από την μειονότητα κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόξενος σύμφωνα πάντα με τους 14 καταγγέλλοντες πίεσε τα μέλη της μειονότητας ώστε να στηρίξουν τους εκλεκτούς του προξενείου απειλώντας να διακόψει ακόμα και τους μισθούς των διδασκάλων προκειμένου να στηρίξουν τον εκάστοτε υποψήφιο που ο ίδιος ο πρόξενος επέλεξε.
Από αυτή την αποκάλυψη προκύπτουν σειρά ερωτηματικών τα οποία θα έπρεπε η ελληνική πολιτεία κάποια στιγμή να διερευνήσεις. Πρώτα από όλα, από πότε Έλληνες πολίτες απευθύνονται στον πρωθυπουργό μίας γειτονικής χώρας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της χώρας που διαβιούν και είναι πολίτες.
Με την πράξη τους αυτή οι 14 μουσουλμάνοι συμπολίτες μας, ζητούν από τον Τούρκο πρωθυπουργό να παρέμβει στα εσωτερικά μίας ανεξάρτητης κυρίαρχης χώρας θεωρόντας αυτόν ως προστάτη τους κάτι που σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης δεν ισχύει. Ουσιαστικά οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας παρέκαμψαν τις ελληνικές αρχές και προσέφυγαν στις τουρκικές τη στιγμή που ο Τούρκος πρόξενος προέβη σε παράνομες πράξεις όπως εκβιασμούς.
Όπως αναφέρουν, ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή τους ασκούσε πίεση να ακολουθήσουν τις πολιτικές επιλογές του στις αυτοδιοικητικές εκλογές και όσοι δεν τις αποδέχονταν τους εκβίαζε και τους απειλούσε ότι θα στερηθούν των χρημάτων που του τουρκικό προξενείο τους έδινε σε τακτικά διαστήματα.
Με την επιστολή τους αυτή οι 14 καταγγέλλοντες επισημαίνουν κάτι ακόμα που στην Θράκη είναι κοινό μυστικό, ότι το τουρκικό προξενείο έχει λίστα τακτικής μισθοδοσίας ατόμων τα οποία συνεργάζονται μαζί του, διότι η επιστολή αυτή ουσιαστικά αποκαλύπτει μέλη της μειονότητας ελάμβαναν χρήματα από το προξενείο που λόγω των επιλογών τους κινδύνευσαν να τα απολέσουν.
Επιπλέον οι 14 μουσουλμάνοι αναφέρουν ότι ο πρόξενος λειτουργούσε ουσιαστικά υπονομευτικά για την ασφάλεια της ελληνικής δημοκρατίας και με τρόπο επικίνδυνο για την κοινωνική ειρήνη στην περιοχή αφού διαχώριζε τα μέλη της μειονότητας «σε δικούς τους» και σε «χαφιέδες των Ελλήνων» σπέρνοντας έτσι τη διχόνοια και την αντιπαλότητα μεταξύ Ελλήνων πολιτών. Για το συγκεκριμένο θέμα έχει ήδη κατατεθεί ερώτηση στο Υπ. Εσωτερικών από τον Βουλευτή του ΛΑΟΣ  Κυριάκο Βελόπουλο στις 12 Απριλίου του 2011.
Παρακάτω παρατίθεται η επιστολή των 14 μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών στα τουρκικά. Αξίζει να επισημανθεί ότι στην αρχή της επιστολής οι συντάκτες ονομάζουν την Κομοτηνή ως Gumulcine που είναι το τούρκικο όνομα της θρακικής πόλης.

   defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...