Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Aυτή είναι η καμαριέρα που "έθαψε" τον Ντομινίκ


ImageΑυτή είναι κατά τα φαινόμενα η πρώτη φωτογραφία της καμαριέρας Οφίλια Φαμοτιντίνα η οποία "τελείωσε" τον "πολύ" Ντομινικ Στρος-Καν. Η κοπέλα είναι μετανάστρια από την δυτική Αφρική και ζει τα τελευταία πέντε χρόνια στις ΗΠΑ.
 
Στους κύκλους των πολιτικών και των δημοσιογράφων στη Γαλλία, οι πάντες γνώριζαν ότι η αχίλλειος πτέρνα του DSK είναι οι γυναίκες. Το σοκ προέρχεται από τις καταγγελίες για χρήση σεξουαλικής βίας σε βάρος μιας γυναίκας.

Ο Στρος-Καν αρνείται τις κατηγορίες και οι σύμμαχοί του ισχυρίζονται ότι δεν έχει το προφίλ ενός βιαστή. Αλλά αν, όπως λέει η Μαρίν Λε Πεν, όλο το Παρίσι βοούσε για αυτή τη «μάλλον παθολογική συμπεριφορά του προς τις γυναίκες», γιατί δεν είχε ποτέ προβλήματα στη Γαλλία, όπως αυτά που προέκυψαν όταν αναγκάστηκε να ομολογήσει την εξωσυζυγική σχέση του με οικονομολόγο του ΔΝΤ, το 2008;

Η απάντηση είναι οι δύο παράλληλοι κόσμοι στους οποίους ζουν πολλοί πολιτικοί στη Γαλλία λόγω της ομερτά με την οποία παραδοσιακώς προστατεύουν την προσωπική ζωή τους τα ΜΜΕ.

Το συναινετικό εξωσυζυγικό σεξ θεωρείται στη Γαλλία σαν μέρος του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή και προστατεύεται με αυστηρούς νόμους για συκοφαντική δυσφήμιση.

«Η Γαλλία είναι ακόμη ένα είδος μοναρχίας που έχει διατηρήσει τα ήθη της αριστοκρατίας του 18ου αιώνα. Ο δεσπότης του πύργου είναι αφέντης των γυναικών, ο βασιλιάς έχει τις ερωμένες του...», λέει ένας διευθυντής εφημερίδας.

Το 2006, δύο δημοσιογράφοι, ο Κριστόφ Ντελουάρ και ο Κριστόφ Ντιμπουά, γκρέμισαν το ταμπού με το βιβλίο Sexus Politicus για την σεξουαλική συμπεριφορά των πολιτικών στη Γαλλία. Εγραψαν για το πρόβλημα του Στρος-Καν, αναφέροντας, αλλά χωρίς να κατονομάσουν, γυναίκες δημοσιογράφους που είχαν ενοχληθεί από τις χειρονομίες και τη συμπεριφορά του. Εγραψαν και για μια ανώτερη δημόσια υπάλληλο που δεν δέχθηκε την πρότασή του «να ανέβει στο γραφείο του για να χαλαρώσει».

Ηταν εντυπωσιακό λοιπόν που όταν ο Στρος-Καν έφυγε για την Ουάσινγκτον το 2007, πολλοί πολιτικοί αναρωτιόνταν ιδιωτικώς πώς θα τα πάει στην πουριτανική αμερικανική κοινωνία, αλλά μόνον ένας δημοσιογράφος μίλησε για αυτό το θέμα.

Ο ανταποκριτής της Liberation στις Βρυξέλλες Ζαν Κατρεμέρ έγραψε στο μπλογκ του ότι «το μόνο πραγματικό πρόβλημα του Στρος-Καν είναι η σχέση του με τις γυναίκες. Πολύ βαριά... αγγίζει τα όρια της παρενόχλησης».

Η ομάδα επικοινωνίας του Στρος-Καν του ζήτησε να κατεβάσει το μπλογκ. Ο Κατρεμέρ αρνήθηκε, λέγοντάς τους να τον μηνύσουν αν θεωρούσαν συκοφαντικό το σχόλιο. Δεν τον μήνυσαν.

Το 2008, ο γαλλικός Τύπος άρχισε να αναφέρεται πιο ανοιχτά στον Στρος-Καν και τις γυναίκες, αφότου το ΔΝΤ ερεύνησε την ερωτική σχέση του με την ουγγαρέζα οικονομολόγο Πιρόσκα Νάγκι, η οποία είπε ότι ο προϊστάμενός της είχε ένα «πρόβλημα» που επηρεάζει την ικανότητά του να συνεργάζεται με γυναίκες.

Κάποιες γυναίκες στη Γαλλία μίλησαν τότε πιο ανοιχτά. Η βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ορελί Φιλιπετί είπε ότι «έτρεμε στην ιδέα ότι μπορεί να βρεθεί μόνη μαζί του σε κλειστό χώρο».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...