Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Απάντηση Σαμαρά στις έξωθεν παρεμβάσεις



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς έκανε πριν από λίγο αυτό που όφειλε να κάνει από την πρώτη στιγμή ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Απάντησε στις απροκάλυπτες παρεμβάσεις των Βρυξελλών και στις διάφορες υποδείξεις και παραινέσεις περί “συναίνεσης” κλπ με την ακόλουθη δήλωση:
«Σύνταγμα, Θεσμοί και Αξιοπρέπεια, επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι και Κυβέρνηση υπάρχει και Αντιπολίτευση υπάρχει και η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο, που λέγεται Ελλάδα».
Διαμηνύει, με άλλα λόγια στους δανειστές ότι είναι ανεπίτρεπτη κάθε έξωθεν παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική τάξη της χώρας. Την στιγμή που οι θεσμικοί της Ευρώπης καταργούν την κυβέρνηση αλλά και το θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των υπόλοιπων κομμάτων, ο Σαμαράς απαντά τονίζοντας ότι στον τόπο αυτό υπάρχει κυβέρνηση και αρμόδια για να την επικρίνει είναι η αντιπολίτευση και όχι ο κάθε ξένος υπάλληλος και αξιωματούχος
Σαφές μήνυμα
Σαφές μήνυμα στο εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό ότι δεν πρόκειται να δώσει τη συναίνεσή του σε αδιέξοδες πολιτικές που ζημιώνουν τη χώρα στέλνει, εξάλλου, μέσω άλλης δήλωσής του ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Σε δήλωσή του προς τον Ε.Τ., που έγινε μετά την αναφορά του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τις επόμενες εκταμιεύσεις είναι να υπάρχει διακομματική συμφωνία, ο Α. Σαμαράς είναι απολύτως ξεκάθαρος: “Ακόμη και στην υπόθεση εργασίας ότι εμείς θα υπογράφαμε ό,τι θέλουν για να πάρουμε την 5η δόση, ο κ. Ολι Ρεν μπορεί να μας υπογράψει ότι με την ίδια λαθεμένη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση η Ελλάδα θα πάρει την 6η και την 7η δόση;”. Καταδεικνύοντας έτσι ότι η εμμονή σε μία αποτυχημένη οικονομική πολιτική δεν προσφέρει υπηρεσίες στην πατρίδα, αλλά αντιθέτως βλάπτει.
Οσον αφορά στις “καθυστερήσεις και τις αποτυχίες της κυβέρνησης στην οικονομική πολιτική”, υπογραμμίζει, τέλος,  ότι “δεν ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία, ούτε η έλλειψη συναίνεσης τους εμπόδισε να κυβερνήσουν”.

www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...