Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Συνεχίζονται τα "θερμά" επεισόδια μεταξύ Αρμένιων και Αζέρων - Ένας νεκρός


ImageΈνας υπαξιωματικός του Στρατού του του Αζερμπαϊτζάν σκοτώθηκε από τις αρμενικές δυνάμεις στη μεθόριο κοντά στην περιοχή Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανακοίνωσε το Σάββατο στο Μπακού το υπουργείο Άμυνας.
Ο λοχίας των αζερικών δυνάμεων σκοτώθηκε όταν ακροβολισμένος Αρμένιος στρατιώτης στην μεθόριο άνοιξε πυρ.  "Ο στρατιώτης σκοτώθηκε από έναν καμουφλαρισμένο σκοπευτή. Μια σφαίρα τον βρήκε στο λαιμό", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο κάτοικος της περιοχής Αγκντάμ, ο Σαμχάλ Αντιγκοζάλοφ.
Οι ένοπλες συμπλοκές ανάμεσα στις αρμενικές και τις αζερικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες. Δώδεκα στρατιώτες συνολικά έχουν σκοτωθεί από τον Ιανουάριο.
Η Αρμενία, μέλος του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (ODKB), μιας στρατιωτικής συμμαχίας της οποίας ηγείται η Ρωσία, βρίσκεται εδώ και χρόνια σε διένεξη με το Αζερμπαϊτζάν για τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Ενωμένο με το Αζερμπαϊτζάν κατά τη σοβιετική περίοδο, το Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακήρυξε την ανεξαρτησία του, που δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, έπειτα από έναν πόλεμο που προκάλεσε 30.000 θανάτους και εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες ανάμεσα στα έτη 1988 και 1994.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...