Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Επεισόδια από μουσουλμάνους στην Σόφια


Επεισόδια εκτυλίχθηκαν, σήμερα, μεταξύ μουσουλμάνων και οπαδών του κόμματος "Ατάκα", στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η τελευταία, μπροστά σε μεγάλο τζαμί της Σόφιας, με αίτημα να μειωθεί η ισχύς των ηχείων στο μιναρέ του τζαμιού "Μπάνια Μπάσα, που καλούν τους πιστούς του Ισλάμ σε προσευχή.

Όπως μετέδωσαν η δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ και άλλα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, κατά την πορεία διαμαρτυρίας της "Ατάκα" ξέσπασαν συγκρούσεις των οπαδών της εθνικιστικής παράταξης με μουσουλμάνους, που έκαναν τη μεσημεριανή προσευχή τους, με συνέπεια να τραυματιστεί ένας μουσουλμάνος. Ενώ δύο διαδηλωτές συνελήφθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, χάρη στην άμεση παρέμβαση των οποίων αποφεύχθηκαν μεγαλύτερης έκτασης και έντασης επεισόδια.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός των εθνικιστών, Βόλεν Σίντεροφ, ανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ότι η βουλευτής της "Ατάκα", Ντενίτσα Γάτζεβα, χτυπήθηκε με πέτρα και τραυματίστηκε σοβαρά από "ισλαμιστή με τουρμπάνι", όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της συγκεκριμένης παράταξης.

Ο ίδιος ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων οπαδών του κόμματός του, αλλά και την παραδειγματική τιμωρία του άγνωστου, προς το παρόν, δράστη, που λιθοβόλησε τη βουλευτή του "Ατάκα".

Μάλιστα, ο κ. Σίντεροφ προειδοποίησε πως το κόμμα του θα αποσύρει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση του κόμματος GERB, αν ο υπουργός Εσωτερικών, Τσεβτάν Τσβετάνοφ, δεν λάβει άμεσα μέτρα για την ικανοποίηση των αιτημάτων του κ. Σίντεροφ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Μλαντένοφ, από το βήμα της βουλής, όπου συμμετείχε στον τακτικό κοινοβουλευτικό έλεγχο, κάλεσε τον πρόεδρο της "Ατάκα", αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα να σέβονται την αρχή της ανεκτικότητας, του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των διάφορων θρησκευμάτων και της ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ των διάφορων εθνοτήτων, που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη ιστορία της Βουλγαρίας.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι τα αστυνομικά όργανα και η βουλγαρική δικαιοσύνη θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να υποστούν τις συνέπειες, που προβλέπει ο νόμος, όλοι όσοι προκάλεσαν τα επεισόδια στο τζαμί "Μπάνια Μπάσα". 

kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...