Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Η Γαλλία απελαύνει τους Τυνήσιους μετανάστες


 
Πολιτικό καυγά έχουν ξεσηκώσει στη Γαλλία οι συλλήψεις Τυνήσιων λαθρομεταναστών, που έχουν περάσει στη χώρα από την Ιταλία. Η απόφαση των Ιταλών να χορηγήσουν προσωρινές βίζες στους Τυνήσιους, ώστε αυτοί να «απορροφηθούν» στην ευρύτερη ΕΕ, έχει εκνευρίσει τη γαλλική κυβέρνηση (που μαζί με την ιταλική, ζήτησαν αναθεώρηση της συνθήκης Σέγκεν που επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση στο....
εσωτερικό της ΕΕ, χωρίς μεθοριακούς ελέγχους). Στο Παρίσι, 60 λαθρομετανάστες που διέμεναν σε πάρκα της πόλης συνελήφθησαν, όπως και άλλοι 15 στη Μασσαλία. Εκατοντάδες Τυνήσιοι έχουν καταλάβει πάρκα σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, δημιουργώντας πονοκεφάλους στις δημοτικές και στις αστυνομικές αρχές. Οι περισσότεροι πέρασαν στη Γαλλία μέσω της κωμόπολης Βεντιμίλια (ιταλική Ριβιέρα), στα γαλλο-ιταλικά σύνορα, χρησιμοποιώντας τη σιδηροδρομική γραμμή που τη συνδέει με τη γαλλική Νίκαια (δεν υπάρχει ενδιάμεσος έλεγχος, λόγω Σένγκεν).

Ο σοσιαλιστής δήμαρχος Παρισιού Ντελανόε, αντέδρασε στις συλλήψεις, κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητη σκληρότητα, για να «αδειαστεί» όμως από τον σοσιαλιστή πολιτικό και πιθανό υποψήφιο για την προεδρία της χώρας Μάνουελ Βαλς, ο οποίος επικρότησε την επιχείρηση, λέγοντας ότι δεν βλέπει κάτι κακό στις απελάσεις λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΕ, από τότε που ξεκίνησαν τα προβλήματα στην Τυνησία, 25.000 υπήκοοι της αφρικανικής χώρας έχουν περάσει παράνομα στην Γηραιά Ήπειρο.

http://melostisneos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...