Σάββατο 14 Μαΐου 2011

«Όχι στη συνδιαχείριση του αδιεξόδου»-Συνέντευξη του Α. Σαμαρά



Απανωτά «όχι» στη συναίνεση λέει ο Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε «συνδιαχείριση του αδιεξόδου».

Λίγο μετά την παρουσίαση του οικονομικού σχεδίου της ΝΔ για έξοδο από την κρίση και μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της τρόικας, ο πρόεδρος του κόμματος προχωρεί και σε μια έμμεση παραδοχή ότι η ΝΔ χρειάζεται τον χρόνο της και δεν είναι ακόμη έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Α. Σαμαράς τονίζει επίσης: «Δεν μας ενδιαφέρει απλώς να αντικαταστήσουμε μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο» αναφέρει εξηγώντας γιατί δεν ζητεί αμέσως εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκφράζει την ανησυχία του ότι μπορεί να ανοίξει ένας κύκλος κοινωνικών αναταραχών και επιμένει ότι η αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου είναι πλέον αναγκαία προϋπόθεση για να προχωρήσει ένα σχέδιο διάσωσης της χώρας.

Ανησυχητικό θεωρεί και το διεθνές κερδοσκοπικό παιχνίδι, στο οποίο αποδίδει τα δημοσιεύματα για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Βρεθήκαμε στη μέση, εκεί όπου τσακώνονται τα θηρία», λέει. Στο εσωκομματικό πεδίο κινείται με αποκλειστικό στόχο να μην ανοίξουν νέα μέτωπα και παραπέμπει πλέον στον Κώστα Καραμανλή κάθε ζήτημα που αφορά την προηγούμενη κυβέρνηση – προτρέποντας τον πρωήν πρωθυπουργό να λύσει τη σιωπή του.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...