Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Έλληνες χάκερ διέκοψαν το πείραμα στο CERN!



Ένα καινοτόμο, για τα ελληνικά δεδομένα ντοκιμαντέρ θα παρουσιάσει τους Έλληνες χάκερ που κατάφεραν ένα ηλεκτρονικό χτύπημα στο ινστιτούτο για την πυρηνική έρευνα CERN, εξαιτίας του οποίου σταμάτησε ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα του κόσμου!

Το “white01black” του Σπύρου Καψίλη παρουσιάζει την πρόσβαση στα σχέδια του πυρηνικού εργοστασίου που......
ετοιμάζει η Τουρκία, το σκοτεινό παιχνίδι της βιομηχανικής κατασκοπίας και άλλα “κατορθώματα” Ελλήνων χάκερ.
“Οι πιτσιρικάδες που κάνουν τo αδιανόητο” τους χαρακτηρίζει ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ.

“Χρειάστηκαν πολλοί καφέδες και πάρα πολλή κουβέντα για να τους πείσουμε ότι μπορούν να μας εμπιστευτούν. Είναι φοβισμένοι, όχι μήπως τους ανακαλύψει ο κρατικός μηχανισμός ή η Δικαιοσύνη, αλλά μην τους ανακαλύψουν οι αντίπαλοί τους.” αναφέρεται σε δημοσίευμα της Espresso από τον Βασίλη Τερζάκη.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί για πρώτη φορά στις 2 Ιουνίου στο δεύτερο συνέδριο AthCon των Ελλήνων χάκερ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

“Οι χάκερ έρχονται σε επαφή μέσω blogs που ειδικεύονται σε θέματα hacking κι εκεί βρίσκουν κοινά ενδιαφέροντα και συστήνουν ομάδες. Κάπως έτσι προέκυψε και η ομάδα που έκανε το χτύπημα στο CERN” ανέφερε ο Βασίλης Τερζάκης για τους δύο Ελληνες, τον σαραντάχρονο “Λεωνίδα” και τον 26χρονο “Αγγελο” (ψευδώνυμα), που ανέβασαν το κείμενο-μανιφέστο στη σελίδα του CERN.

Ο 40χρονος έτρωγε μεσημεριανό και άκουσε την είδηση για το επίσημο πείραμα του CERN.

Σηκώθηκε να ρίξει μια ματιά στον server του CERN και όταν βρήκε πρόσβαση, τηλεφώνησε στον φίλο του μόλις είδε το κενό ασφαλείας και συνεργάστηκαν.

Μέσα σ' ένα δίωρο, ανέβασαν το κείμενο αποκαλύπτει ο Σπύρος Καψίλης αναφερόμενος στα όσα τους εκμυστηρεύτηκαν οι ίδιοι οι χάκερ και προσθέτει ότι οι Ελληνες έκαναν αυτήν την ενέργεια στο CERN "για να μπουν στο μάτι άλλης ελληνικής ομάδας που τους κατηγορούσε ότι δεν ήταν καλοί στην τέχνη του hacking."

Μάλιστα, οι Ελληνες χάκερ απάντησαν και στις διάφορες κατηγορίες που διατυπώθηκαν μετά την ενέργειά τους.

"Τους κατηγόρησαν ότι κατέστρεψαν ένα αρχείο στο CERN, που θα έθετε σε κίνδυνο όλο το πείραμα. Οι ίδιοι παραδέχονται ότι κατέστρεψαν ένα αρχείο, ωστόσο εξηγούν ότι το έκαναν γιατί το συγκεκριμένο αρχείο που κατέστρεψαν ήταν το κενό ασφαλείας. Θεωρούν ότι καταστρέφοντάς το, θωράκισαν το CERN από κακόβουλους" σημείωσε ο Βασίλης Τερζάκης.

 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...