Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Eπιβεβαιώνεται ο θάνατος του γιου και των τριών εγγονών του Μ. Καντάφι - Οργή Ρωσίας


ImageΕπιβεβαιώνεται ότι ο 29χρονος γιος του Μουαμάρ Καντάφι, ο Σαΐφ, και τρία εγγόνια του Λίβυου ηγέτη σκοτώθηκαν χθες το απόγευμα, όταν χτυπήθηκαν από τουλάχιστον τρεις πυραύλους  από μαχητικά του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το λίβυο εκπρόσωπο Moussa Ibrahim."Ο ηγέτης μας και η σύζυγός του είναι σε καλά», δήλωσε . "Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του αδελφού Σαΐφ , 29 ετών, και των τριών εγγονιών του ηγέτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Ο Σαΐφ ήταν ο έκτος γιος του Καντάφι. Είχε περάσει μεγάλο μέρος του χρόνου του στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια.
Ο Ιμπραίμ, που αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο Μουαμάρ Καντάφι ήταν στο χώρο την ώρα του βομβαρδισμού από τρεις πυραύλους, αλλά δεν τραυματίστηκε, συνέχισε τις δηλώσεις του στους ξένους δημοσιογράφους, που προηγουμένως είχαν μεταφερθεί και εξετάσει το χώρο της επίθεσης, τονίζοντας ότι " Νομίζουμε ότι τώρα ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη δεν έχει καμία σχέση με ανθρωπιστική επιχείρηση και προστασία πολιτών ".
" Αυτό που συμβαίνει εδώ, είναι ο νόμος της ζούγκλας ", είπε σχολιάζοντας τον αεροπορικό βομβαρδισμό το βράδυ του Σαββάτου από τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, οικίας του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, στην πρωτεύουσα Τρίπολη, που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο μικρότερος γιος του Σαίφ αλ-Άραμπ, 29 ετών φοιτητής στη Γερμανία και τρία από τα εγγόνια του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραίμ.
Το ΝΑΤΟ, από την πλευρά του, αρνήθηκε ότι η αεροπορική επιδρομή στο κέντρο της Τρίπολης, αργά το βράδυ του Σαββάτου, είχε ως στόχο μέλη της οικογένειας του Μουαμάρ Καντάφι, ή τον ίδιο.

Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων της Συμμαχίας στη Λιβύη, Καναδός υποστράτηγος Τσαρλς Μπουσάρντ, επιβεβαίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ότι ένας από τους στόχους της πυραυλικής επιδρομής των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ το βράδυ του Σαββάτου, ήταν ένα στρατηγείο των δυνάμεων του καθεστώτος στο κέντρο της Τρίπολης, αλλά διέψευσε ότι στοχοποιήθηκαν μέλη της οικογένειας του Λίβυου ηγέτη.

«Το ΝΑΤΟ συνεχίζοντας την τακτική των χτυπημάτων ακριβείας κατά των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του καθεστώτος στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, έπληξε με πυραύλους κέντρο διοίκησης και στρατηγικού σχεδιασμού στη συνοικία Μπαμπ αλ-Αζίζιγια» ανέφερε ο διοικητής των Νατοϊκών επιχειρήσεων.

«Όλοι οι στόχοι των επιδρομών είναι διαπιστωμένα στρατιωτικοί, δεν χτυπάμε πολίτες» τόνισε στις δηλώσεις του ο Μπουσάρντ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έχει ενημερωθεί για το ενδεχόμενο να έχασαν τη ζωή τους από το βομβαρδισμό μέλη της οικογένειας του Μουαμάρ Καντάφι.

«Λυπούμαστε ειλικρινά για κάθε θύμα αυτής της σύγκρουσης» σημείωσε.

Διχασμένη η διεθνής κοινότητα


Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, αποφεύγοντας να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι κατά τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκε ένας από τους γιους του Καντάφι, υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ δεν στοχεύει «συγκεκριμένα άτομα» κατά τις επιχειρήσεις που διεξάγει στη Λιβύη.

«Η πολιτική του ΝΑΤΟ και της συμμαχίας είναι απολύτως σαφής. Είναι σύμφωνη με την απόφαση 1973 του ΟΗΕ και αφορά την αποφυγή απωλειών μεταξύ των αμάχων, στοχεύοντας την πολεμική μηχανή του Καντάφι, δηλαδή άρματα και πολυβόλα, εκτοξευτές πυραύλων αλλά επίσης και τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου» είπε ο Κάμερον σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, μέσω του βουλευτή, Κονσταντίν Κοσάτσεφ, τόνισε ότι η αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στην Τρίπολη αποτελεί απόδειξη ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν προστατεύει τους πολίτες.

«Είναι μια σαφής επιβεβαίωση ότι η αντιλιβυκή συμμαχία κάνει αδιακρίτως χρήση βίας», είπε ο βουλευτής, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει επικρίνει τις δυτικές χώρες για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη, υποστηρίζοντας ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια που θέτει η απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία στοχεύει στην προστασία των αμάχων.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...