Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Οδομαχίες σώμα με σώμα μέχρι το Παγκράτι - Στις 14.30 η μεγάλη "έκρηξη";





Οδομαχίες εκτυλίσσονται αυτή την στιγμή σε διάφορους δρόμους πέριξ της πλατείας Συντάγματος, ειδικά στην περιοχή προς το Χίλτον, με κύριο χαρακτηριστικό την συμμετοχή πολιτών και όχι κουκουλοφόρων, αλλά στη μεγάλη μάχη που αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την αναμενόμενη υπερψήφιση στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος σήμερα στις 14.30, επικεντρώνουν οι δυνάμεις ασφαλείας ολόκλητο τον σχειδασμό τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα επεισόδια από ενωρίς το πρωί έφτασαν μέχρι το ... Παγκράτι, όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις στην Ερατοσθένους και στην Ευτυχίδου και κάηκαν κάδοι σκουπιδιών. Οδοφράγματα είναι στημένα και από πολίτες και από αστυνομικούς σε διάφορα σημεία από την Ομόνοια μέχρι το Παγκάτι. Ο έλεγχος των περιοχών αυτών επίναι 50-50! Χημικά από τη μια πλευρά, μολότοφ, πέτρες κια κοντάρια από την άλλη συνθέτουν ένα σκηνικό ακραίας αναρχίας σε μία πόλη που ψυχορραγεί...
Με αυτό δεδομένο, οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να καλύψουν μία έκταση που ξεκινάει από την Ομόνοια (ελπίζοντας πάντα ότι στα επεισόδια που θα ξεκινήσουν δεν θα έχουμε εμπλοκή λαθρομεταναστών) και φτάνει μέχρι τον σταθμό του Μετρό των Καλογήρων στο ... Άγιο Δημήτριο Μπραχαμίου!
Αν οι συγκρούσεις γενικευθούν (γιατί χθες μόνο οι κουκουλοφόροι συμμετείχαν σε επεισόδια) με την συμμετοχή μαζών Αγανακτισμένων (οι οποίοι σήμερα, μετά την ψήφιση του Μεσορπόθεσμου, θα νιώσουν ότι ο αγώνας τους δεν είχε κανένα αποτέλεσμα) και κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσουν, τότε ίσως να μιλάμε για μια έκταση συγκρούσεων που θα μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008.
Τα πρώτα επεισόδια στο κέντρο ξεκίνησαν λίγο πριν τις 10 το πρωί. Ομάδα πολιτών επιχείρησε να διακόψει την κυκλοφορία στη Β. Σοφίας, απέναντι από το ξενοδοχείο Χίλτον, ωστόσο, απομακρύνθηκε από τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών, ενώ ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και στο Καλλιμάρμαρο κατά Αγανακτισμένων πολιτών, ενώ σημειώθηκε πετροπόλεμος μεταξύ διαδηλωτών και αντρών των ΜΑΤ.
Η ένταση μεταφέρθηκε και στο Παγκράτι, με διαδηλωτές να «πυρπολούν» κάδους απορριμμάτων στην οδό Ερατοσθένους.
Από νωρίς στήθηκαν μπλόκα σε Καλλιμάρμαρο, Ρηγίλλης αλλά και έξω από την κύρια είσοδο της Βουλής στη Βασιλίσσης Σοφίας.  Αξίζει να σημειωθεί οτι η Β. Κων/νου είναι από νωρίς κλειστή σε όλο το μήκος της και είναι εντυπωσιακή η παρουσία της αστυνομίας! Εκατοντάδες αστυνομικοί δημιούργησαν ασπίδα ασφαλείας για να περάσουν οι βουλευτές. Από τις μεχρι τώρα συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές τουλάχιστον 8 πολίτες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο είτε με τραύματα είτε με αναπνευστικά προβλήματα.
Στις 11.10 οι διαδηλωτές είχαν την πρώτη τους επίτυχία έναντι των αστυνομικών δυνάμεων: Διαλύεται το μπλόκο της Β. Σοφίας και οι διαδηλωτές κατευθυνονται προς το Σύνταγμα για να ενωθούν με τους υπόλοιπους.
Πρώτο "θύμα" η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλη, η οποία δέχθηκε επίθεση με καφέδες και γιουχαϊσματα την ώρα που περνούσε με το ΙΧ της. Εκείνη απάντησε κάνοντας το σήμα της νίκης.
Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη αποδοκιμάστηκε από τους Αγανακτισμένους και εισεπραξε γιαούρτια και αυγά. Χθες η γραμματέας του ΚΚΕ Α.Παπαρήγα είχε αποδοκιμάσει από τηλεοράσεως τους Αγανακτισμένους που μούτζωναν τη Βουλή.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...