Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

1.600 Σύριοι προσφυγες και "τρόμαξε" η Τουρκία!


ImageΠερίπου 1000 Σύριοι πρόσφυγες κατέφυγαν στην Τουρκία από τη Συρία το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των Σύριων προσφύγων στους 1600 που έχουν βρει άσυλο στη γειτονική χώρα, ανέφεραν Τούρκοι επίσημοι.
Ο αριθμός αυτός βέβαια των προσφύγων για τον οποίο οι Τούρκοι έχουν κινητοποιήσει από τον υπουργό εξωτερικών τους μέχρι τον ίδιο τον πρωθυπουργό είναι μηδαμινός σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό της τάξης των εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών και «προσφύγων» που δέχεται κάθε χρόνο η Ελλάδα από τα τουρκικά σύνορα, αλλά είναι ενδεικτική η στάση της  στο πόσο εύκολα μπορεί να κινητοποιήσει διεθνή ΜΜΕ και οργανισμούς για την αντιμετώπισή του «προβλήματός» της.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός μάλιστα δήλωσε  «μεγαλόψυχα» πως η χώρα του θα συνεχίσει να δέχεται Σύριους πρόσφυγες, αλλά η Συρία πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για να σταματήσουν οι ταραχές. Μάλιστα το τουρκικό κρότος στέλνει και φωτογραφίες στα διεθνή ΜΜΕ οργανωμένων καταυλισμών ΄προσφύγων για να δείξει με πόση προσοχή και επιμέλεια φροντίζει τους πρόσφυγες, την ίδια  στιγμή βέβαια που «εξάγει» με τη συνεργασία στρατιωτικών εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους μετανάστες στην Ελλάδα. 



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...