Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

18χρονος Έλληνας “χάκερ” από το Μπραχάμι τρέλανε FBI και Interpol - Έρχονται οι Αμερικανοί του FBI να τον γνωρίσουν


Οι άνδρες του σώματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος που συνέλαβαν τον 18χρονο στον Άγιο Δημήτριο δεν πίστευαν ούτε στα μάτια τους ούτε στα αυτιά τους όταν άκουσαν από τους συναδέλφους τους τη ζημιά που είχε κάνει σε διάφορες κεντρικές υπηρεσίες πληροφοριών ήδη απ' τα 16 του χρόνια. Η πρώτη επίθεση του 16χρονου τότε δράστη έγινε το 2008 εναντίον του δικτύου της Interpol που φυσικά τον επικήρυξε. Ακολούθησε επίθεση εναντίον γαλλικών υπηρεσιών, αλλά και εναντίον αμερικανικών με αποτέλεσμα να τον επικηρύξει και το FBI. Ουσιαστικά ο πιτσιρικάς απ' το Μπραχάμι είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των υπηρεσιών σε ολόκληρο τον κόσμο.



"Μόλυνε" χιλιάδες υπολογιστές (bot net) και τους χρησιμοποιούσε για να κάνει τις επιθέσεις του εναντίον όποιου δικτύου ήθελε.
Μπορούσε να βγάζει μάλιστα και αρκετά χρήματα κάνοντας “ζόμπι” τους υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών του internet φτιάχνοντας ένα tool bar το οποίο όποιος το ¨κατέβαζε” και το χρησιμοποιούσε του άνοιγε την πόρτα σε όλα του τα αρχεία. Κάπως έτσι έκλεβε χρήματα από πιστωτικές κάρτες και όχι μόνο.
Οι άνδρες του σώματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος βρήκαν σπίτι του πέντε πιστωτικές, άλλες 100 “λευκές” έτοιμες να τις χρησιμοποιήσει αλλά και 8.800 ευρώ σε μετρητά και άλλες 30 με 40 χιλιάδες σε μετοχές!
Άλλωστε όπως γράφει και το τατουάζ που έχει στην πλάτη του (σε διάφορες γλώσσες) “ο καπιταλισμός είναι ευκαιρία και η ευκαιρία ελευθερία”
Ο 18χρονος πάντως φαίνεται είχε κάνει τόση ζημιά που με το που έμαθαν οι Αμερικανοί του FBI ότι πιάστηκε πήραν το πρώτο αεροπλάνο και έρχονται να τον... γνωρίσουν

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...