Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ" ΠΟΛΕΜΟ



Τώρα που ο Ομπάμα θα ετοιμάζεται να εισέλθει στην "ανόητη" εποχή της αμερικανικής προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας, ισχυριζόμενος ότι έληξε η κατοχή του Αφγανιστάν, ήρθε η ώρα για το Πεντάγωνο, να πάρει στα σοβαρά την προσπάθεια  αποσταθεροποίησης του Πακιστάν και να προετοιμάσει τον επόμενο παγκόσμιο πόλεμο.


Την Πέμπτη, ο Gray Lady των New York Times, έβγαλε στην επιφάνεια την ιστορία με το κινητό τηλέφωνο του Μπιν Λάντεν, ο οποίος φέρεται πως είχε διασυνδέσεις με τρομοκρατική οργάνωση, η οποία "εκπαιδεύτηκε" από τις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν και τον βοηθούσε στο να επιβιώσει στη χώρα.


Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, η ανακάλυψη αυτή, στο κρησφύγετό του, αποδεικνύει την ευφυΐα των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν , οι οποίες προστάτευαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν.


"Η οργάνωση Harakat έχει ιδιαίτερα βαθιές ρίζες στην περιοχή γύρω από το Abbottabad, και το δίκτυο που παρέχεται από την ομάδα, θα ενίσχυε την ικανότητά του Μπιν Λάντεν να ζει και να δρα στο Πακιστάν", όπως εκτιμούν αναλυτές στους Times.


"Οι ηγέτες της οργάνωσης είχαν ισχυρούς δεσμούς τόσο με την Αλ Κάιντα, όσο και τις πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες και μπορούσαν να περιφέρονται, ευρέως, επειδή είναι Πακιστανοί, κάτι που οι ξένοι, οι οποίοι απαρτίζουν τις τάξεις της Αλ Κάιντα, δεν μπορούσαν να κάνουν".


Ως συνήθως, όμως, οι New York Times κρατούν μόνο ένα μικρό και εξαιρετικό επιλεκτική μέρος της ιστορίας.


Η οργάνωση Harakat-ul-Mujahedeen, είναι εκπαιδευμένη από Βρετανούς μουσουλμάνους και αποτελεί δημιούργμα της CIA-ISI.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...