Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ανεβαίνουν οι τόνοι, σαλπάρει ο «στόλος της ελευθερίας»…



Φραστική κλιμάκωση παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο ζήτημα του «στόλου της ελευθερίας» που σαλπάρει για τη Γάζα, αν και πληροφορίες αναφέρουν το ενδεχόμενο να καθυστερήσει, αφενός λόγω του σαμποτάζ που υποστηρίζεται ότι δέχθηκε στην Ελλάδα σκάφος που θα συμμετάσχει στην αποστολή και αφετέρου λόγω προβλημάτων που φέρονται να έχουν παρουσιάσει άλλα σκάφη.

Το Ισραήλ εμμένει ότι παρά τις διαβεβαιώσεις, πολύ από τους συμμετέχοντες είναι «εξτρεμιστές», στόχος των οποίων είναι η πρόκληση σύγκρουσης κατά τα πρότυπα του περσινού έτους, με αιματηρή κατάληξη.
«Οι οργανωτές της αποστολής αυτής διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν εξτρεμιστές μεταξύ τους, όμως είναι φανερό ότι ψεύδονται και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι επιδιώκουν την πρόκληση όπως και κατά την προηγούμενη αποστολή», δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο Γιούλι Εντελστάιν, υπουργός Ενημέρωσης.
Οι οργανωτές της νέας αποστολής απέρριψαν χθες τους ισχυρισμούς του ισραηλινού στρατού, ο οποίος έκανε λόγο για ένα «πυρήνα εξτρεμιστών» στα πλοία.
Τον στολίσκο αποτελούν «εννέα ή δέκα πλοία» και περίπου 300 ακτιβιστές από 22 χώρες, ενώ αρχικά οι οργανωτές είχαν κάνει λόγο για περίπου 20 πλοία και περίπου 1.200 ακτιβιστές.



defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...