Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Τρεις Κούρδοι αντάρτες νεκροί ύστερα από μάχη με τον τουρκικό Στρατό


ImageΟ τουρκικός στρατός σκότωσε σήμερα στην κεντρική Τουρκία τρεις Κούρδους αντάρτες. Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό επεισόδιο βίας που σημειώνεται ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) από τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη χώρα.
Ο φυλακισμένος ηγέτης του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν απείλησε τον περασμένο μήνα με «πόλεμο» αν η κυβέρνηση δεν αρχίσει συνομιλίες μετά τις εκλογές, δίνοντας διορία ως τις 15 Ιουνίου.
Περίπου 100 Τούρκοι στρατιώτες, υποστηριζόμενοι από ελικόπτερα, εξαπέλυσαν επιχείρηση κατά ομάδας έως και 10 ανταρτών του PKK νωρίς σήμερα το πρωί στην επαρχία Σεβάστεια της Τουρκίας, η οποία απέχει πολύ από την περιοχή στην οποία σημειώνονται συνήθως οι συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των Κούρδων ανταρτών στη νοτιοανατολική Τουρκία, προσέθεσαν οι αξιωματούχοι.
Η ομάδα αυτή του PKK, σημείωσαν οι αξιωματούχοι, πιστεύεται ότι κατευθυνόταν από την ανατολική επαρχία Τουντσελί στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας στο βορρά όταν εντοπίστηκε στην περιοχή της Σεβάστειας Ιμρανλί.m Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται στην περιοχή.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...