Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Συνάντηση Α.Σαμαρά με τον Γάλλο πρωθυπουργό


ImageΣυναίνεση των πολιτικών κομμάτων ζήτησε ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά. Η απάντηση του Α.Σαμαρά ήταν αρνητική: «Η συνταγή έχει αποτύχει» του αντέτεινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι "ο πρωθυπουργός υπενθύμισε (στον πρόεδρο της ΝΔ) την απρόσκοπτη υποστήριξη που παρέχεται στην Ελλάδα, από τη Γαλλία και τις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ", αλλά και ότι  τόνισε την ανάγκη επίδειξης μιας υπεύθυνης στάσης από τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, πράγμα που συνεπάγεται ειδικότερα, την υποστήριξη των κυριότερων πολιτικών ομάδων στο νέο διαρθρωτικό σχέδιο που διαπραγματεύθηκε η ελληνική κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση".
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, υποστήριξε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι κατά τη συζήτηση που είχε με το Γάλλο πρωθυπουργό, ανέλυσε όλα τα ζητήματα στα οποία διαφωνεί ο ίδιος και η παράταξή του.
Μάλιστα, τόνισε ότι είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι "η συνταγή έχει αποτύχει", επισημαίνοντάς του την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ρευστότητας με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, το μέλλον της κοινής αγροτικής πολιτικής και τις συνέπειες για την Ελλάδα μετά τη μεταρρύθμιση το 2013, καθώς και το μεταναστευτικό, με την επισήμανση ότι είναι πλέον απαραίτητο να μοιρασθεί και η ΕΕ τις ευθύνες.
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Φρανσουά Φιγιόν, ο Α. Σαμαράς υπογράμμισε: "Συνεχίζω, αύριο στις Βρυξέλλες τις συναντήσεις μου με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος μου πάντα είναι να αναδείξω ότι η πολιτική της συνεχούς ύφεσης δεν βοηθά την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση. Το Μνημόνιο το διάβασα προσεκτικά και από την αρχή πίστευα ότι δεν θα έδινε τη λύση. Ένα χρόνο μετά, είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η συνταγή έχει αποτύχει. Εξήγησα στον πρωθυπουργό τους λόγους και ανέφερα τα σημεία με τα οποία διαφωνούμε."
Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε στον Γάλλο πρωθυπουργό για τη βαθιά κρίση που περνούν οι Έλληνες, καθώς "η λαθεμένη πολιτική διαλύει τη μεσαία τάξη, τραυματίζει τους πολίτες και έχει φέρει σε απόγνωση όλον τον ελληνικό λαό".



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...