Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Πεδίο μάχης όλη η πλατεία Συντάγματος






ImageΚαι ξαφνικά τα μικροεπεισόδια επεκτάθηκαν και όλη η πλατεία Συντάγματος έχει μεταβληθεί σε πεδίο μάχης η πλατεία Συντάγματος με κουκουλοφόρους να πετούν αντικείμενα σε πολίτες, καταστήματα, ξενοδοχεία και αστυνομικούς οι οποίοι απαντούν με χρήση χημικών.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν οταν συνεπλάκησαν ομάδες πολίτών που εθνικών οργανώσεων που διαδήλωναν ειρηνικά και δέχθηκαν την επίθεση αντιεξουσιαστών στην οδό Οθωνος. Στη συνέχεια διμοιρία των ΜΑΤ προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων προκειμένου να υποχωρήσουν οι δύο ομάδες.

Στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών όταν κουκουλοφόροι αναρχικοί επιτέθηκαν σε δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκοταν μέσα στη στοά. Κουκουλοφόροι έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους σκουπιδιών και στις τέντες του Public.
Στην κάτω πλευρά της Φιλελλήνων, αναρχικοί παίζουν πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ, ενώ στη συμβολή της Φιλελλήνων με την Όθωνος, οι Αγανακτισμένοι προσπαθούν να σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα, για να εμποδίσουν την εισβολή κουκουλοφόρων και ΜΑΤ στην πλατεία.

Οι κουκουλοφόροι σπάνε ό,τι βρουν μπροστά τους στην οδό Σταδίου, με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να έχουν υποστεί ζημιές. Οι αστυνομικοί έχουν κάνει ευρεία χρήση χημικών, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Οι συμπλοκές μεταφέρθηκαν στην Ερμού, την Καραγιώργη Σερβίας, τη Βουκουρεστίου και τη Σταδίου, ενώ η αστυνομία έκανε και χρήση κρότου - λάμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα άτομο τραυματίστηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...